Eruhlular, terörün izlerini musikiyle gideriyor

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediyenin kültür ve sanat faaliyetlerinden etkilenen, aralarında şoför, esnaf, kuaför ve öğrencilerin bulunduğu grup, tasavvuf müziği korosu oluşturdu.

Haberler 24.06.2017 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKl teröristlerin saldrlar sonucu yllarca terörle anlan Siirtin Eruh ilçesinde yaayan vatandalar, belediyenin kültür ve sanat faaliyetlerinden etkilenerek tasavvuf müzii korosu kurdu.

Eruh Kaymakaml Halk Eitim Merkezi Müdürlüü bünyesinde oluturulan koroda esnaf, oför, kuaför ve örenciler yer alyor.

- lk konserlerini verdiler

Koronun, iki haftalk eitimin ardndan Eruh 15 Temmuz Demokrasi Meydannda verdii ilk konser, vatandalarn beenisini toplad.

Konseri, Eruh Belediyesi Bakan Vekili Kaymakam Murtaza Dayanç, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluu temsilcileri ve çok sayda vatanda izledi. Dayanç, Eruhlulara güzel bir gece yaatan koroya teekkür etti.

- Koroda gönüllü yer alyorlar

Müzik eitmeni Veysi Damar, AA muhabirine yapt açklamada, oför, kuaför, esnaf ve örencilerle çok güzel bir ekip kurduklarn, oluturduklar koronun 2 haftalk çalmasnn ardndan ilk konserini verdiini söyledi.

Konserin çok güzel geçtiini dile getiren Damar, koroda yer alanlarn gönüllü olarak çalmalara katldn belirtti.

Damar, ilçenin yllarca hep terör olaylaryla anldn kaydederek, öyle konutu:

Koroyu oluturmamzn en temel amac, ilçenin ismini daha güzel bir ekilde sosyal aktivitelerle tantmak. çalmamz daha da ileriye tamak istiyoruz. Bu yönde çalmalarmz sürecek. lçe dnda da konserler vermek istiyoruz. Eruhun ismini kültür ve sanat etkinlikleriyle tantmaya çalacaz.

Koroda yer alan kuaför Ramzi lhan da ilk kez böyle bir çalmaya katldn, Halk Eitim Merkezi bünyesinde kurulan koroda çalmalarn çok güzel geçtiini dile getirdi.

Hep terör olaylaryla anlan ilçemizin ismini bu kötü imajdan kurtarmak için sosyal aktiviteleri ön plana çkarmay düünüyoruz. Bunun için mücadele edeceiz. diyen lhan, koroda yer ald için mutlu olduunu kaydetti.

- lçemiz daha güzel çalmalarla anlacak

Örenci Veysel Oktay da Eruh Belediyesi ile Bursann Yldrm Belediyesinin ilçede düzenledikleri sosyal aktivitelerden çok etkilendiini belirterek, bu sayede oluturulan koroya gönüllü katldn anlatt.

lk defa böyle güzel bir çalmada yer aldn dile getiren Oktay, Artk terör olaylar yerine huzur ve güvenin saland ortam sayesinde ilçemiz daha güzel çalmalarla anlacak. Bu çalmalara destek veren Kaymakamla teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git