Eşbaşkanlık Suç Unsuru!

İçişleri Bakanlığı HDP ve DBP’li belediyelerin uyguladığı eş başkanlık unvanının suç olduğunu belirtip hapis cezası verilmesi için idari ve cezai sürecin başlatılması talimatı verdi.

Haberler 20.11.2016 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl HDP ve DBP belediyelerin uygulad E Bakanlk sisteminin suç olduunu belirtti ve Valilere talimat verdi.

çileri Bakan Soylu imzasyla valiliklere gönderilen yazda, belediyelerde e bakanlk tabiri ve unvannn kullanlmasnn Türk Ceza Kanununun Kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi suçunu oluturaca belirtildi. 11 Kasmda yollanan yazda Siyasi Partiler Yasasnn 15. maddesine atf yapld: Mevzuatmzda e bakanlk, tüzüklerde yer almak ve iki kiiden fazla olmamak kaydyla, e genel bakanlk adyla yalnz siyasi partiler için düzenlenmitir. Ancak mevzuatmzda belediye ve dier mahalli idarelerde e bakanlkla ilgili bir düzenleme yaplmamtr. Mahalli idarelerin organlar ise kanunlarda açkça saylm, e bakanlk ad altnda bir organ ya da kadroya yer verilmemitir.

Siyasi partilerdeki e genel bakanlar haricinde tüm e bakan tabir ve uygulamalarnn usulsüz, geçersiz ve hukuka aykr olduunun ifade edildii yazda, e bakanlk uygulamas bulunan baz belediyelere ilikin idari yargda görülen davalarda, usule göre seçilmi belediye bakanna ait yetkililerin yasalarda düzenlenmeyen ve e bakan olarak tabir edilen bir kii ile paylalmasnn öngörüldüü ve belediye bakannn yetkilerini tek bana kullanmakta ilevsiz klnd ifade edildi.

E BAKAN MZALI YAZILAR LEME KONULMAKSIZIN ADE EDLMEL

Yine idari davalardaki kararlarn vurguland yazda, E bakanlar imzal yazlarn kamu kurum ve kurulular tarafndan ileme konulmakszn iade edilmesi gerektii açktr denildi.

3 AYDAN 2 YILA KADAR HAPS

Yaznn sonunda ise valilere e bakanlar hakknda 3 aydan 2 yla kadar hapis cezas verilmesi için idari ve cezai süreçlerin balatlmas talimat verildi.

Ana Sayfaya Git