Esenkuş da sırra kadem!

Son dönemlerde yaşanan esrarengiz kayıp olaylarına Diyarbakır'da bir yenisi daha eklendi. "Hastaneye gidiyorum" diyerek evden çıkan Mehmet Esenkuş'tan 18 gündür haber alınamıyor. Aile kaçırıldığından şüphe edilirken, Tunceli'deki kayıp Doku'dan 52 gündür haber yok.

Haberler 25.02.2020 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Esrarengiz bir ekilde son aylarda yaanan kayp vakalarna Diyarbakrdan bir tane daha eklendi. Diyarbakrl 20 yandaki Mehmet Esenku, 6 ubatta ailesine hastaneye gideceini söyleyerek evden çkt. çocuklarndan 18 gündür haber alamayan Esenku ailesi, oullarnn terör örgütleri tarafndan kandrlp kaçrldndan üphelendiklerini belirterek Mehmetin bir an önce bulunmasn istedi.

Tuncelide, 5 Ocaktan beri haber alnamayan, Munzur Üniversitesi örencisi Gülistan Dokuyu (21) arama çalmalar, 52inci günde de sürdürüerken, hala izine rastlanlmad.

HASTANEYE GDYORUM DYE çIKTI

Mehmet Esenkuun babas Faruk Esenku, oluyla ayn fabrikada çaltklarn söyledi. Olunun di hastanesine randevu aldn ve 6 ubatta hastaneye gidiyorum diyerek evden çktn belirten baba Esenku, olunun hastaneye gitmediini örendi. 18 gündür evladndan haber alamayan acl baba, olunun bir an önce bulunmasn istedi.

ALE KAçIRILDIINI DÜÜNÜYOR?

Olunun 6 ubat günü diinin ardn kendisine hastaneye gideceini söylediini aktaran baba Faruk Esenku, Akam sordum diin nasl oldu. Yarna 08.30a randevum var dedi. Ertesi gün ben ie gittim, o da 1, 2 sata sonra ii biter gelir diye beklerken ölene kadar gelmeyince annesini aradm eve gelip gelmediini sordum. Henüz gelmediini söyledi. Öleden sonra gelmeyince endielenmeye baladm. Her an aryorum evi yok. Arkadalarna falan sordum, Mehmeti gören var m diye, artk endielerimiz artmaya balad. Eve geldim çevreye ve arkadalarna tekrar sormaya baladm, gittii yerlere gittim yine yok. Ondan sonra karakola gidip olumun kayp olduunu bildirdim. Ramazan Bayramndan sonra olum deimeye balad, olumuzu tanyamaz olduk. Konumayan, susan, yanmza gel otur derdik, gelmezdi. Emniyette olup biteni anlattm. Artk emniyetin Türkiyenin her yerinde arama listelerinde. Terör örgütleri tarafndan kandrldn ve kaçrldn düünüyorum. Olum normal bir insanken birden deimeye balad dedi.

MEHMEDM NEREDESN FERYADI

Anne Adile Esenku ise olunun hastaneye gidecei için sabah evden çktn söyledi. Adile Esenku, Anne ben hastaneye gidiyorum dedi. Onu sabah çardm. Sabah saat 08.00da gitti daha hiç gelmedi. Ne telefon açt, ne de bir ey yapt. Olum Mehmet neredeysen gel diye konutu.

DOKUDAN HALA HABER YOK

Buarada, Tuncelide, 5 Ocaktan beri haber alnamayan, Munzur Üniversitesi örencisi Gülistan Dokuyu (21) arama çalmalar, 51inci günde de sürdürüldü.

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Dokudan, 5 Ocakta kald yurttan çktktan sonra haber alnamad. Diyarbakrda oturan ailesinin, kzlarnn kaybolduu gün Tunceliye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulunmasyla arama çalmalar balatld. Yaplan tespitler üzerine arama çalmalar, Gülistann son görüldüü Uzançayr Baraj Gölü bölgesinde younlatrld.

BARAJ GÖLÜNÜN DEBS HER GÜN DÜÜRÜLÜYOR

Gülistan Dokunun bulunmas için çalmalar, 51inci günde de sürdürüldü. Arama çalmalarna AFAD görevlileri ile Adana Jandarma Komutanl bünyesindeki Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri ve Van Emniyet Müdürlüüne bal su alt arama- kurtarma ekipleri katld. Uzunçayr Baraj Gölünde su alt görü uzaklnn sfr olmas nedeniyle arama yaplamadndan ekipler, bot ve teknelerle su yüzeyi ve kysnda arama çalmas yapyor.

Uzunçayr Baraj Gölündeki aramalara katk salamas amacyla baraj gölünün debisi her gün belli bir ölçüye kadar düürülüyor. Debinin belli bir dönem daha düürülecei belirtilirken, ekipler, su alt aramas için görü uzaklnn açlmasn bekliyor. Bugün yaplan arama çalmalarnda Gülistana ait herhangi bir ize rastlanmad.

KAYBOLAN Üç LSEL KIZ

Buarada, Ispartada Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1inci snf örencisi Tuana Yldz ile okul arkadalar Gülizar Soy ve Buse Aydoan, 20 ubat Perembe günü öleden sonra ortadan kayboldu. Aileler, kzlarna ulaamaynca polise kayp bavurusunda bulundu. 5 gündür yaplan tüm aramalara ramen Tuana, Gülizar ve Buseden haber alnamad.

Kayp kzlarn anneleri bu sabah ulusal televizyon kanalnda yaynlanan programa konuk oldu. Anneler programda, kzlarnn WhatsApp görümelerinden bahsetti. Programda kzlarn kaçma planlar yapt konumalar okundu. Konumalarda kzlarn kendi aralarnda çok uzak oralar, zmir yolu ne taraf oraya kadar gitmemiz lazm, Ben korkuyorum ama kararlym, Bari para biriktirelim, Dileniriz gibi konumalar yaptklar ortaya çkt.

PSKOLOG TOLA KAYIPLARI ANLATTI

Psikolog ule Tola, deerlendirmede bulundu. Tüm dünyada modernizmin yaandn belirten Tola, Tartmalar çocuklarn ailelerden kopup, zaten ergenlikten var olan arkada çevresine ar dükünlüü daha çok artryor. çünkü arkadalar aileler gibi eletirmiyor, olduu gibi kabul ediyor. Kabul eden kiiler de zaten ergen olduklar için ne yazk ki birbirlerini yanllara sürükleyebiliyorlar.

Ana Sayfaya Git