Eski başbakanlık binası, Adalet Bakanlığına tahsis edildi

Binanın bulunduğu bölgenin, "Adalet Kampüsü" olarak düzenlenmesi hedeflenirken, uzun yıllar çeşitli görüşmelere ve temaslara şahitlik eden başbakanlık makam katı da müzeye dönüştürülecek.

Haberler 09.08.2018 - 13:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzlayda bulunan eski babakanlk binas, Adalet Bakanlna tahsis edildi. Bakanln çeitli birimleri bu binaya tanacak, ayrca tarihi anlara ahitlik eden babakanlk makam kat da müze olarak korunacak.

AA muhabirinin ald bilgiye göre, çevre ve ehircilik Bakanl, Vekaletler Caddesinde bulunan eski babakanlk binasn Adalet Bakanlna devretti.

Tahsis sonrasnda Adalet Bakanl, farkl yerlerde bulunan birimlerini bu binada toplamak için çalma balatt. Bu kapsamda, Bakanln baz genel müdürlükleri, daire bakanlklar eski Babakanlk binasna tanacak.

Adalet Bakanlnn ana binasnn yannda yer alan, eski babakanlk binasnn kullanma sunulmasyla söz konusu bölgenin, Adalet Kampüsü olarak düzenlenmesi hedefleniyor.

- Makam kat müze olacak

Öte yandan, uzun yllar çeitli görümelere, temaslara ve tarihi anlara ahitlik eden babakanlk makam kat, olduu gibi korunarak müzeye dönütürülecek.

Müzede, Cumhurbakanl Hükümet Sistemine geçilmesi sonrasnda kapatlan babakanlk binasnn geçmii bu müzede yaatlacak.

Ana Sayfaya Git