Eski başkan tutuklandı!

Cizre ilçesinde PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheliden, aralarında eski Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, Şırnak HDP belediye meclis üyesi 1. sıra adayı Ali Akdeniz'in de bulunduğu 6'sı tutuklandı

Haberler 27.03.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Cizre ilçesind PKK/KCKya yönelik operasyonda gözaltna alnan 7 üpheliden aralarnda eski Cizre Belediye Bakan Aydn Budak, rnak HDP belediye meclis üyesi 1. sra aday Ali Akdenizin de bulunduu 6s tutukland.

Cizrede PKK/KCKnn eylem ve faaliyetlerinin deifre edilmesine yönelik Cizre Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma sürdürülüyor.

ÖZERKLK VE ÖZ YÖNETM

Bu kapsamda sözde özerklik ve öz yönetim amaçl oluturulan, Cizre Kent Meclisi içerisinde terör örgütü PKK/KCK adna faaliyet yürüttükleri, söz konusu meclislerin oluturulmasnda sorumlu düzeyde yer aldklar, terör örgütü adna bölgede yaayan esnaftan ve i adamlarndan vergi ad altnda para toplayarak örgüte finans saladklar ve sözde yarglama yaptklar gerekçesiyle lçe Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele Büro Amirlii ekiplerince 23 Martta düzenlenen operasyonda gözaltna alnan 7 üphelinin emniyetteki ilemleri tamamland.

ESK BAKAN VE MEVLS ÜYES

Sevk edildikleri adliyede mahkemeye çkarlan 7 üpheliden eski Cizre Belediye Bakan Aydn Budak, eski HDP Cizre lçe Bakan ve rnak HDP belediye meclis üyesi 1. sra aday Ali Akdeniz in de aralarnda bulunduu 6s tutukland, bir üpheli ise adli kontrol kararyla serbest brakld.

Ana Sayfaya Git