Eski müftüye 26 yıl hapis!

Cinsel saldırı iddiasıyla yargılanan Hazro eski müftüsü rekor cezaya çarptırıldı. 26 yıl ceza alan Kaya tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberler 03.12.2019 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Evli ve 6 çocuk babas olan Müftü Kaya hakknda Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs tarafndan zincirleme sureti ile antaj, zincirleme sureti ile cebir tehdit veya hile kullanarak kiiyi hürriyetinden yoksun klma, ve zincirleme sureti ile nitelikli cinsel saldr suçlarndan hazrlanan iddianame ile Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesinde açlan davann karar durumas 28 Kasm günü görüldü. Mahkeme, 26 yl 2 ay 15 gün hapis cezas verdii müftü smail Kaya tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Müftü Kayann çkarlan Whatsapp dökümlerinde H.Y.ye, gönderdii Yarn otele gel desem gelmek zorunda olduunu biliyorsun deil mi? Evlenmeye de zorlarm bunu da biliyorsun deil mi? Bunu sakn unutma seni asla brakmayacam, Allah ahidim olsun ne müftülük, ne imamlk, ne günah, ne rezillik, ne görev, ne eref, ne haysiyet umurumda bile olmayacak. Zaten Rabbime secde bile edemiyorum artk daha neyi kaybedeyim eklindeki mesajlar da dosyada yer ald.

Bir Kuran kursunda çalan kadna tecavüz ettii gerekçesiyle görevinden alnan eski Hazro Müftüsü smail Kaya, yargland davada 26 yl 2 ay 15 gün hapis cezasna çarptrlarak tutukland.

Diyarbakrn Hazro lçe Müftüsü smail Kaya, Hamidiye Kz Kuran Kursu Yatl Hafzlk Külliyesi Sorumlusu H.Y.ye mays aynda tecavüz ettii suçlamasyla tutukland.

Jinnewsin haberine göre, evli ve 6 çocuk babas olan Müftü Kaya hakknda Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs tarafndan zincirleme sureti ile antaj, zincirleme sureti ile cebir tehdit veya hile kullanarak kiiyi hürriyetinden yoksun klma, ve zincirleme sureti ile nitelikli cinsel saldr suçlarndan hazrlanan iddianame ile Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesinde açlan davann karar durumas 28 Kasm günü görüldü. Mahkeme, 26 yl 2 ay 15 gün hapis cezas verdii müftü smail Kaya tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, tecavüz maduru H.Y.nin 29 Mays günü Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna yapt suç duyurusu ile ortaya çkmt.

H.Y. bavurusunda Hazro Müftüsü olan üpheli smail Kayann evli olmasna ramen kendisi ile evlenmek istediini, Ramazan aynn ilk haftasnda sank smail Kaya ve kardei ile görütüünü sonrasnda ise sann kendisini zorla araca bindirdiini ve cinsel saldrya uradn anlatt. H.Y.nin, kendisine antajda bulunup, tehdit eden sanktan ikayetçi olduunu söylemesi üzerine Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl tarafndan smail Kaya hakknda soruturma balatlmt.

FADESN GER çEKT

Bunun üzerine 30 Maysta gözaltna alnan sank smail Kaya, suçlamalar reddetti. H.Y. ise, 31 Mays günü Cumhuriyet Basavclna giderek ikayetini geri çekti. Bunun üzerine sank, çkarld Diyarbakr 4üncü Sulh Ceza Hakimlii tarafndan 31 Maysta adli kontrol hükümlerinin uygulanmasna karar verilerek serbest brakld. Diyanet leri Bakanl tarafndan yürütülen soruturma kapsamnda ise H.Y. ve smail Kaya görevlerinden ihraç edildi.

KAMU DAVASI AçILDI

H.Y. ikyetini geri çekse de Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl müftü Kaya hakknda zincirleme sureti ile antaj, zincirleme sureti ile cebir tehdit veya hile kullanarak kiiyi hürriyetinden yoksun klma ve zincirleme sureti ile nitelikli cinsel istismar suçlarndan iddianame hazrlanp, kamu davas açld.

TANIK ANLATIMLARI VE GÖRÜME KAYITLARI DOSYAYA GRD

ddianamede, H.Y.nin beyanlarnn yan sra olay hakknda bilgi sahibi olan N.B. ifadeleri yer ald. N.B., alnan ifadesinde sann sürekli telefonla arayarak rahatsz ettii H.Y.ye yine tehdit içerikli mesajlar attn gördüünü iddia etti.

Müftü Kayann çkarlan Whatsapp dökümlerinde H.Y.ye, gönderdii Yarn otele gel desem gelmek zorunda olduunu biliyorsun deil mi? Evlenmeye de zorlarm bunu da biliyorsun deil mi? Bunu sakn unutma seni asla brakmayacam, Allah ahidim olsun ne müftülük, ne imamlk, ne günah, ne rezillik, ne görev, ne eref, ne haysiyet umurumda bile olmayacak. Zaten Rabbime secde bile edemiyorum artk daha neyi kaybedeyim eklindeki mesajlar da dosyada yer ald.

ddianamede, yaplan soruturma ve toplanan delillerin mahkeme tarafndan deerlendirilerek üphelinin, zincirleme sureti ile antaj, zincirleme sureti ile cebir tehdit veya hile kullanarak kiiyi hürriyetinden yoksun klma ve zincirleme sureti ile nitelikli cinsel istismar suçlarn iledii kanaatine varlmakla bu suçlardan ayr ayr cezalandrlmas, hapis cezasna mahkmiyeti halinde belli haklardan yoksun braklmas talep edildi. Hazrlanan bu iddianame sunulduu Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesi tarafndan kabul edildi.

26 YIL 2 AY 15 GÜN HAPS

Açlan davann 28 Kasmda görülen karar durumasna Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl avukatlar da katld. Durumada kararn açklayan mahkeme heyeti, cinsel saldr suçundan 17 yl 6 ay, kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçundan 5 yl 7 ay, antaj suçundan 2 yl 13 ay 15 gün hapis cezas ve 187 gün para cezasna çarptrlmasna hükmettii sann tutuklanmasna karar verdi. Tutuklanan sank cezaevine gönderildi.

Ana Sayfaya Git