Eski uzman erbaşlar gardiyan olabilecek

Adalet Bakanlığı, en az iki yıl süreyle uzman erbaş statüsünde çalıştıktan sonra 20 Ekim 2016'ya kadar kendi istekleriyle sözleşmelerini feshedenler arasından infaz koruma memuru alacak.

Haberler 07.12.2016 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakanl Snav, Atama ve Nakil Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Yönetmelikle, Adalet Bakanl merkez ve tara tekilat ile bal kurulularnda görev yapan memurlarn naklen atanmalarna ve ilk defa devlet memuru olarak atanacaklarn seçimine ilikin usul ve esaslar düzenleyen yönetmelie geçici madde eklendi.

Buna göre, Uzman Erba Kanununa tabi olarak en az iki yl süreyle uzman erba statüsünde çaltktan sonra 20 Ekim 2016ya kadar kendi istekleriyle sözlemelerini feshedenler Bakanlk bünyesinde sözlemeli olarak istihdam edilebilecek.

Bu uzman erbalardan, yaplacak sözlü snavn son bavuru tarihi itibaryla 35 yan doldurmam olanlar, ya ve merkezi snav art hariç nfaz ve Koruma Memuru olarak istihdam edilebilmek için öngörülen artlar tayanlar, 30 Haziran 2017ye kadar Bakanlkça ya da Bakanlkça belirlenecek adli yarg ilk derece mahkemesi adalet komisyonlarnca yaplacak sözlü snav sonuçlarna göre 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 4/B fkras uyarnca nfaz ve Koruma Memuru unvanl vize edilmi pozisyonlarda sözlemeli personel olarak istihdam edilebilecek.

Eski uzman erbalar gardiyan olabilecek

Bu madde kapsamnda belirlenen pozisyonlar, ilgili snav birimince bavuru süresinin bitiminden en az 15 gün önce olmak üzere Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüü ile Devlet Personel Bakanl resmi internet sitesinde ilan edilecek.

Adaylar sözlü snava, ilan edilecek bavuru formunu doldurup, örenim belgesi, uzman erba olarak çaltn gösterir hizmet belgesiyle en son bavuru günü mesai bitimine kadar snav birimine veya mahalli cumhuriyet basavclklarna bavurabilecek.

Adaylar sadece bir adalet komisyonuna bavurabilecek. Adayn birden fazla adalet komisyonuna bavurmas durumunda tüm bavurular geçersiz saylacak.

Bavurusu kabul edilen tüm adaylar boy kilo ölçümüne alnacak. Bavurusu kabul edilen adaylarn boy ve kilo ölçme ilemleri snav yapacak adalet komisyonu tarafndan yaplarak, sözlü snava katlmaya hak kazananlar ilan edilecek.

Sözlü snavda baarl saylmak için yüz tam puan üzerinden en az yetmi puan almak gerekecek.

Sözlü snavda baarl bulunanlar en yüksek puandan balamak üzere sözlü snav puanlarna göre sralanacak ve ilan edilecek. Bu sralama sonucunda ilanda belirtilen pozisyon says kadar asl ve yeterli sayda yedek aday belirlenecek. 30 Haziran 2017ye kadar bo kalan ya da boalan pozisyonlara yedek adaylar arasndan yerletirme yaplabilecek.

Snav yapacak adalet komisyonlar, snava bavuru, bavuru formu, merkezi kura ve snava ilikin dier hususlar, snav ilan ile belirlenecek.

Ana Sayfaya Git