Esnaf memnun değil

Diyarbakır'da, ramazan ve yasak öncesi alışveriş esnafı memnun etmedi

Haberler 23.04.2020 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn cadde ve sokaklarnda, ramazann balangc ve 4 günlük sokaa çkma yasa öncesi yaanan hareketlilik, esnafa yaramad.

Sosyal mesafe kuralna dikkat etmeyen kiilerin, alveri de yapmad gözlendi. Koranavirüs tedbirleri kapsamnda uygulanacak 4 günlük sokaa çkma yasa öncesi Diyarbakrn cadde ve sokaklar, kalabalklat. Merkez Sur ilçesinde alveri alanndaki en ilek noktalar olan Gazi ve Melikahmet caddelerinde hareketlilik gözlendi.

Sosyal mesafe kuralna uymayan kalabaln, alveri yapmamas dikkat çekti.Ramazan öncesi hazrlklarn tamamlayan esnaf, kalabala ramen ilerinin durgun olduunu söyledi.

ESNAF LER KESAT DYOR

Melikahmet Caddesinde arküteri ileten Neytullah mer, bugünkü kalabaln, beklentilerini karlamadn belirterek, Kaç gündür i yok. 4 gün de sokaa çkma kstlamas geldi. Dün ilerimiz biraz daha iyiydi. Bugün beklentimiz karlanmad. Buras kentin alverii için önemli bir nokta. Ekmeimizi de kazanmak istiyoruz dedi.Gda ürünlerinde haksz fiyat art yapan frsatçlardan ikayetçi olduunu dile getiren esnaftan Aziz Ünal da Yourdun kilosu 4 lirayd imdi 6 lira olmu. Frsatçlk yapyorlar. Domates 1 hafta önce 3 lirayd imdi 6 lira. Bu frsatçlk deil de nedir? diye konutu.Lice ilçesinden ramazan alverii için Diyarbakra gelen Kadri Özdemir ise Ramazan alveriine çktm. htiyacm olan her eyi aldm. Elma, üzüm, pekmez, helva, kays gibi ürünler aldm. Allah bize kuvvet verir. Koronavirüs inallah geçer dedi.

Ana Sayfaya Git