Esnafın iş yerini devlet yeniliyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırıları nedeniyle mağdur olan esnafın iş yeri yenileniyor.

Haberler 19.11.2016 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçede PKKl teröristlerin saldrlar nedeniyle i yerlerini aylarca açamad için büyük maduriyet yaayan esnaf, güvenlik güçlerince gerçekletirilen operasyonlarla huzurun salanmasnn ardndan devletin sunduu destekle yaralarn saryor.

Bir süre önce SGK ve vergi borçlar ertelenen, Vakflar Genel Müdürlüünce 1 yl kira bedeli alnmayan ve faizsiz 50 bin liralk krediye kavuturulan esnafn son olarak i yeri, Sokak Salklatrma Projesi kapsamnda modernize ediliyor.

Tarihi dokuyu uygun yaplan cephe salklatrma ve yenileme çalmalarnda, i yerlerinin sva, boya, otomatik kepenk, aydnlatma, elektrik tesisat, gölgelik ve saçaklar 50 bin liray aan harcamayla yenileniyor.

Ayn zamanda kentin en ilek yeri olan Gazi Caddesinde uygulanan Sokak Salklatrma Projesinin 6 ay içinde tamamlanmas öngörülüyor.

- Buras çok daha güzel olacak

Surda 50 yldr esnaflk yapan Mahmut Modanlolu, terör saldrlar nedeniyle dükkan 6 ay kapal kald için madur olduunu söyledi.

yerlerinde yaplan yenileme çalmalarndan büyük memnuniyet duyduunu belirten Modanlolu, Nereden bakarsanz her dükkana 40-50 bin lira masraf yaplyor. Dükkanmz da caddemiz de güzelleecek. nallah bir daha kötü olaylar olmaz. Diyarbakrda en güvenli yer Suriçidir. Buras çok daha güzel olacak. dedi.

ehmus Fidanc ise Surda huzurun salandn iaret ederek, güvenlik skntsnn sona erdiini söyledi.

Son zamanlarda PKKl teröristlerce gerçekletirilen bombal saldrlara tepki gösteren Fidanc, unlar kaydetti:

Her yerde bombalar patlyor, günahsz çocuklar ölüyor. Bunu tasvip etmiyoruz, etmeyiz. Hiçbir sorunun çözümü silah deildir. Hiçbir ekilde, sivillere, masum çocuklara el uzatlmasn istemiyoruz. Güvenlik görevlileri de bizim evladmz, kardeimiz, canmz ve cierimiz.

- stiklal Caddesi gibi olacak

Hükümetimiz, Diyarbakrn güzellemesi için elinden geleni yapyor. diyen Fidanc, yaplan çalmalarn önemini vurgulad.

Fidanc, Sura devlet desteinin ayn zamanda kendileri için büyük moral olduuna dikkat çekerek, Yaplan çalmalarla Surun gerçek güzellii ortaya çkacak. Buras stanbuldaki stiklal Caddesi gibi olacak. diye konutu.

Tayfur Birtane de Gazi Caddesinde 9 yldr esnaflk yaptn dile getirerek, Bakanln yürüttüü projenin esnaf sevindirdiini söyledi.

Yürütülen çalmalardan memnuniyetini dile getiren Birtane, Yamur yadnda dükkanmda su damlyordu. Onu da onaryorlar. çalmalar tamamlanrsa buraya canllk gelir, belki ilerimiz biraz daha açlr. Yaplan çalmalarn ücretsiz olmas bizi daha da mutlu etti. Bizim yapmaya gücümüz yoktu. ifadelerini kulland.

Birtane, Sokak Salklatrma Projesi sayesinde caddenin ve dükkanlarn güzel bir görünüme sahip olacan aktararak, çalmalarn tamamlanmasn heyecanla beklediklerini belirtti.

Mutan kente hastanede tedavi olmak için gelen Mehmet irin Bingöl ise Sur ilçesinde salanan huzura deindi.

Geçen yl televizyonlarda izlerken alamak istediklerini ifade eden Birtane, Ama u an gördüüm kadaryla çok güzel. Diyarbakr çok güzel bir kent. Her geldiimde farkl yerlerini dolaacam. Herkesi buray görmeye davet ediyorum. Diyarbakrn kültürünü ve misafirperverliini, insanln görsün. Gelsinler esnafmzla bir sohbet edip alverilerini yapsnlar. diye konutu.

Ana Sayfaya Git