Esnaf'ın kudüs tepkisi

Diyarbakır’da oto galeri esnafı, Emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgalcilerin sözde başkenti olarak ilan etmesine tepkisini astıkları pankart ile gösterdi.

Haberler 27.12.2017 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda oto galeri esnaf, Emperyalist ABDnin Kudüsü igalcilerin sözde bakenti olarak ilan etmesine tepkisini astklar pankart ile gösterdi.

Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesinde bulunan ikinci el oto pazar Diyarbakr Oto Center Sitesi esnaf ABDnin Kudüs kararna kar tepkisini üzerinde Kahrolsun israil ve Amerika, Filistinin Bakenti Kudüs yazl pankart ile gösterdi.

Astklar pankart hakknda açklamalarda bulunan Diyarbakr Oto Center Sitesi Bakan Mehmet Dönmez, Trumpn Kudüs kararna tepkilerini dile getirmek amacyla böyle bir yönteme bavurduklarn belirtti.

PANKARTLI KUDÜS TEPKS

Pankart asmadan önce site esnafyla istiare ettiklerini dile getiren Dönmez, Dünyann tümü bu karara tepkisini verdi. Biz de site olarak tepkimizi göstermek amacyla pankart asma karar aldk. Pankartla Amerika ve israile tepkimizi dile getirdik. Trumpn karar bir zulümdür, biz de bu zulme sessiz kalamazdk. Onun için bu ekilde bir karar aldk, tepkimizi göstermi olduk. dedi.

Trumpun kararnn hiçbir geçerliliinin olmadn söyleyen Dönmez, Kudüsün israilin bakenti olmas gibi bir ey söz konusu olamaz, bu mümkün deil. Dikkat ederseniz bütün dünya bu karara tepki gösterdi. Birlemi Milletler Genel Kurulunda yanl deilsem 128 ülke Amerikann kararna kar ret oyu verdi, sadece 9 ülkede bu karara onay verdi, bu ülkelerde Amerikann kanad altnda yayor. Amerikann bu yapt ona kalmaz. Bu karar zulümdür. Orada bir igal var zulüm üstüne zulüm olmaz. Bütün dünya bunu kabullenemez. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git