Esneklik Olsun!

Oto aksesuarcıları cam filmi yasaklamasında esneklik olmasını istiyor Hükümetin oto cam filmi yasağında düzenlemeye gitme açıklamasını değerlendiren oto aksesuarcılar, çok koyu olmayan cam filmlerinin serbest bırakılması gerektiğini belirttiler.

Haberler 20.11.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlnn, Araçlarn mal, Tadil ve Montaj Hakknda Yönetmelikte Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik ile araçlarda cam filmi ve renkli cam kullanm yasakland. Araç sahiplerini tepkisine neden olan düzenlemeye ilikin Bilim, Sanayi ve Teknoloji ve Bakan Faruk Özlü, görüntü alnabilecek filmlerin serbest olacan söyledi.

Konu hakknda deerlendirmelerde bulunan oto aksesuarclar, çok koyu olmayan cam filmlerinin serbest braklmas gerektiini belirttiler.

Oto cam filminin bir ihtiyaç olduunu ifade eden aksesuarclar, düzenleme ile vatandan madur olduunu söylediler.

Oto Aksesuarc Abdulkadir Orakç, düzenlemede yumuatmaya gidilmesini olumlu bulduklarn, çok koyu olan cam filmlerine kendilerinin de kar olduunu belirterek, Biz devletten bu düzenlemenin yumuatlmasn bekliyoruz. çünkü vatanda çok madur oldu. Gerçi düzenleme karar aldlar. Bir ve iki numara filmler bence ideal. imdi fazla karanlk olduu zaman kesinlikle biz de karyz, yani arabann içinde kim var, kim yok belli deil. Vatandalar halen cam filmi konusunda tedirgin. Vatanda söküp, sökmeyecei yönünde kararsz. Ben oto aksesuarcym, kendi arabamdan cam filmini söktüm. Bunu ceza yememek için yaptm. u anda da vatanda tedirgin. Yumuatmada beklentimiz yani çok koyu olmasa da açk tonlarda bir serbestlik gelse iyi olur. Biz de müterilerimiz de memnun olur. Örnein ön camlara bir numara olabilir, arka camlara iki ya da üç numara gibi olabilir. dedi.

Cam filmi lüks deil, ihtiyaçtr

Cam filminin bir ihtiyaç olduunu söyleyen bir baka aksesuarc Selçuk Arslan ise imdi cam filmi günümüzde ihtiyaç haline gelmitir. Cam filmi günein zararl nlarndan insan korur, Allah korusun kaza annda camn dalmasn engeller, kazalarda cam yaralanmalarn engelliyor, araçta aile olduunda daha rahat olur, klimada yüzde 70 orannda tasarruf eder. Bulunduumuz Güneydou Anadolu Bölgesinde zaten çok ar bir scak var, zaman oluyor ki ailemiz, çocuklarmz arabada 15-20 dakika durmamz gerekiyor, böyle bir durumda cam filmi günein zararl nlarndan koruyor. Yani cam filminin birçok faydas var ve günümüzde ihtiyaç haline gelmitir. Cam filmi bir lüksiyat deil, ihtiyaçtr. nallah bir düzenleme gelir bu konuda. çok koyu renkte cam filmine biz de karyz, açkças çok fazla zifiri karanlk oldu mu hakl olarak aracn içi görünmüyor. Bir düzenleme gelse bir yumuama olsa açk tonlarda çok memnun oluruz. ifadelerini kulland.

Arslan, nallah bir düzenleme gelir de sürücülere verilen cezalar kaldrlr. Bizim stoklarmzda u an cam filmleri var, bu filmler elimizde kald. Vatanda düzenlemede yumuatmaya gidilmesinin gündeme gelmesiyle cam filmlerini kaldrmaktan vazgeçti. nallah bir düzenleme gelirde biz de madur olmayz, vatanda da madur olmaz. eklinde konutu. (LKHA)

Ana Sayfaya Git