Eşşek kuduz karantinası

Ergani ilçesine bağlı Alitaş köyünde bir kadın ve çocuğu ısıran bir eşeğin kuduz olduğunrun tespit edilmesinden sonra köy karantinaya alındı. İlçe Kaymakamı Mesut Çoban, "Alitaş köyümüzde görülen kuduz şüphesi üzerine, yetkili birimlerimizce söz konusu bölgede vatandaşlarımız ve hayvanlar aşılanarak köylere giriş ve çıkışlar kontrol altına alınmıştır" dedi.

Haberler 27.12.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ergani ilçesine bal Alita köyünde bir eein bir kadn ve bir çocuu srmas üzerine köylüler durumu Gda Tarm ve Hayvanclk lçe Müdürlüüne bildirdi. Alita köyünde kuduz üphesi bulunan bir eek, ekipler tarafndan kafas kesilerek Elaz Veteriner Kontrol Aratrma Enstitüsüne gönderildi.

EEK KUDUZ çIKTI

Yaplan tetkikler sonucunda eein kuduz olduunun ortaya çkmas üzerine, Alita köyünde karantina uygulamas balatld. lçe Kaymakam Mesut çoban, öyle dedi: Alita köyümüzde görülen kuduz üphesi üzerine, yetkili birimlerimizce söz konusu bölgede vatandalarmz ve hayvanlar alanarak köylere giri ve çklar kontrol altna alnmtr diye konutu.

KÖY KARANTNADA

Ergani lçe Salk Müdürlüü görevlileri incelemelerde bulunduklar Alita köyünde halk kuduz belirtileri konusunda uyararak, böyle bir durumun ortaya çkmas halinde hemen yetkili birimlere bavurmalarn istedi.

Ana Sayfaya Git