Eti tırnaktan kimse ayıramaz

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Çavuşoğlu, Muş'ta ziyaretlerde bulundu "Yıllardır bizi bizden koparmaya, eti tırnaktan ayırmaya çalışanlara kim olursa olsun hep birlikte göğüs gerdik. Dolayısıyla şu anda oluşan bu atmosferde, batıdan, doğudan ve güneyden gelecek insanlarımızın bu barış iklimini sürdürmesi gerekiyor"

Haberler 12.10.2021 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MU - TBMM nsan Haklarn nceleme Komisyonu Bakan Hakan çavuolu, çizdikleri istikamet çerçevesinde Türkiyenin hamurunu, betonunu ve çimentosunu tekil eden kardelik iklimini sürdürmek istediklerini belirtti.

Beraberinde AK Parti Bursa milletvekilleri Refik Özen, Osman Mesten, Muhammet Müfit Aydn, Zafer Ik ve Osmangazi Belediye Bakan Mustafa Dündar ile Mua gelen çavuolu, AK Parti l Bakanl tarafndan tarihi Murat Köprüsünde düzenlenen programa katld.

Burada gazetecilere açklama yapan çavuolu, çok sayda Mulunun, Bursada yaadn hatrlatarak, akrabalar, kardeleriyle kucaklamak, hasbihal etmek için kente geldiklerini söyledi.

Osmangazi Belediyesi ile Muun Korkut Belediyesi arasndaki karde belediye projesi kapsamnda ziyaretlerde bulunduklarn aktaran çavuolu, unlar kaydetti:

Türkiye, gerçekten insanlaryla birlikte tam bir bar iklimi içinde bulunuyor. Yllardr bizi bizden koparmaya, eti trnaktan ayrmaya çalanlara kim olursa olsun hep birlikte göüs gerdik. Dolaysyla u anda oluan bu atmosferde, batdan, doudan ve güneyden gelecek insanlarmzn bu bar iklimini sürdürmesi gerekiyor. Liderimiz Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann bu ülke için 20 yl önce balatt kalknma hamlesinde, geliim sürecinde gördük ki Diyarbakrdan Mua gelinceye kadar, Mardin, Midyat, Siirt, Van ve Mu illeri ile beraber buralar inanlmaz ekilde geliim salam. Altyap hizmetleri neredeyse tamamlanm ve bundan sonra bunu sürdürmek gerekiyor. Biz de çizilen istikamet çerçevesinde Türkiyemizin hamurunu, betonunu ve çimentosunu tekil eden bu kardelik iklimini sürdürmek istiyoruz.

- insanlarna bölgeye yatrm yapn çars

Milletin yaamn kolaylatracak, standardn gelitirecek hususlarla ilgili geliim ortamnn salandn anlatan çavuolu, salk hizmetlerinden eitim altyapsna, sulama ve ulam projelerine kadar çok önemli hizmetlerin hayata geçirildiini vurgulad.

Bölgenin bu sayede gelitiini ifade eden çavuolu, Burada, özellikle batdaki sanayicilerimizin, i insanlarmzn, buralardan göç edenlerin tan altna el atmalar gerekiyor. Sermayelerinin bir miktarn buralarda yatrma dönütürmeleri gerekiyor. Kopup gittikleri buralara borçlarnn bitmediini düünüyorum. Gelip buralarda yatrm oluturup gençlerimize istihdam salamalar gerekiyor. Bu da i insanlarmza bir çarmz olsun. diye konutu.

- Cumhurbakan Erdoan kusursuz kulak Bagerle görütü

Daha sonra Nadaslik köyüne giden çavuolu ve beraberindekiler, 9 yandaki görme engelli kusursuz kulak Bager çalcy ziyaret etti.

Heyettekilere evinin bahçesinde mini konser veren Bagere, Osmangazi Belediye Bakan Dündar yeni bir piyano sözü verdi.

çavuolu, ziyaret srasnda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan arayarak, Bager ile görütürdü. Cumhurbakan Erdoan ile görümenin mutluluunu yaayan Bager, Gesi Balar türküsünü çald.

Erdoan, sohbet ettii Bageri Ankaraya davet etti.

çavuolu ve beraberindekilere AK Parti Mu Milletvekili Mehmet Emin imek, Mu Belediye Bakan Feyat Asya, AK Parti l Bakan brahim Avc ve meclis üyeleri elik etti.

Ana Sayfaya Git