'Etrafımızdaki coğrafyayı bu hale düşüren Batı'dır'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin etrafındaki coğrafyayı, içinde bulunduğu duruma Batı coğrafyasının düşürdüğünü belirterek, "Biz etrafımızdaki coğrafyaya bakıldığında değerlerimizi yaşamak açısından, inançlarımız açısından ve hayat standartları bakımından ileri noktadayız" dedi.

Haberler 15.11.2021 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adyamana, çeitli temaslarda bulunmak üzere gelen çileri Bakan Süleyman Soyluyu havalimannda protokol üyeleri ve milletvekilleri karlad. Adyaman Valiliinde tören mangas tarafndan karlanan Bakan Soylu, burada l Genel Meclisi salonunda meclis üyeleriyle bir araya geldi. Meclis üyelerine hitap eden çileri Bakan Süleyman Soylu, komu ülkeler Suriye ve Irakn 2000 ylndaki tablosunun bugünle ayn olmadn, gerilediini ve Türkiyenin ise çok ileri noktalara geldiini ifade etti.

BRLK VE KARDELK OLUTURULDU

Türkiyenin AK Parti iktidarnda birçok badireden geçtiini anlatan Bakan Soylu, öyle konutu: Ret, inkar ve asimilasyon politikalarnn tamamn Cumhurbakanmz milletimizden ald güçle elinin tersiyle itti ve bu ülkede hem birlii hem de kardelii oluturdu. Bütün bunlarla birlikte elbette ki hem yatrm iklimi, hem kardelik iklimi, hem gelecek ikliminin olutuu bir Türkiye tablosuyla kar karyayz. Eer bu olmasayd bunun altn çizerek söylüyorum ki, birçok badireden geçtik, her badirede geri gidici bir tabloyla kar karya kaldk. 2000li yllarn bandaki Suriye ve Irak tablosuyla bugünün tablolar herhalde birbirinin ayns deil, geridirler. Biz bunlar düünüyoruz. Bunlar bizim komularmz, akrabalklarmz var, yaknlklarmz var, tarihi birlikteliimiz var. Onlar 2000 ylnda dütüü noktada biz 2000 ylndan çok ileri noktadayz. Her anlamda ileri noktadayz. Deerlerimizi yaamak, deerlerimizi ifade etmek, inançlarmz açsndan, hayat standartlar bakmndan ileri noktadayz. Ayn gitmedik veya onlar bize yaklamad. Bunu etrafmzdaki bütün corafyaya söyleyebilme kabiliyetine sahibiz. Peki, etrafmzdaki corafyay bu hale düüren nedir? Etrafmzdaki corafyay bu hale düüren corafya Batdr. Orta Douyu, Kafkasyay, Balkanlar bir ekilde kaosun içerisine, bazlarn çatma ve sava cenderesinin içerisine düürebilmek için ellerinden geleni yaptlar. Peki, Cumhurbakanmzn yönetiminde Türkiye bu meselenin içerisine dütü mü? Hayr, kendini muhafaza etti. Tam tersi bu iin içerisindeki ülkelerle alakal onlara el atabilecek, onlara destek olabilecek onlar bu cendereden çkartabilecek anlay ortaya koymaya çalt.

NSANLAR KÖYLERNE TEKRAR DÖNMEYE BALADI

Avrupa ve Bat arasnda 300 yllk açlan makas bugün yava yava kapattklarn ve gelecek nesillere güçlü bir Türkiye brakacaklarn belirten Bakan Soylu, sözlerine öyle devam etti:

Size bir ey daha ifade etmek isterim, tüm bunlarn içerisinde baka bir ey daha gerçekleti. Tunceliden rnaka kadar, Diyarbakrn köylerinden Hakkarinin köylerine kadar köylerin boaltlmas söz konusuydu. imdi tam tersi oldu. nsanlar köylerine tekrar dönmeye balad. Bizim eski Türkiyeden, yeni Türkiyeye geçiimizin en büyük avantajlardan birisi olarak önümüzde durmaktadr. Yani biz geriye gitmiyoruz. Tam tersine Avrupa ve Bat ile olan makasmz tam 300 yldr açtlar, biz imdi bunu yava yava kapatyoruz ve gelecek nesillere altyaps güçlü bir Türkiye brakyoruz.

Ana Sayfaya Git