Ev ablalığından hapis ablalığına geçiş

Adana'da FETÖ' "ev ablası" sanık hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberler 14.11.2023 - 14:07 Son Güncelleme : 14.11.2023 - 15:29

Adli kontrol tedbiri uygulanan E.Ş. hakkında savcılıkça yürütülen soruşturma tamamlandı.

Sanık hakkında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, hakkında FETÖ soruşturması yürütülen tanık E.Tnin ifadelerine yer verildi.

E.Ş. ile örgüt evindeki sohbet toplantılarına katıldıklarını öne süren tanık E.T, Evde örgüt elebaşına ait kitaplar okutuluyordu. Sanık, örgüt içinde ev ablalığı görevini yapıyor, evle ilgili tüm işleri yürütüyordu. ifadesini kullandı.

İddianamede, E.Şnin örgüt üyeliğinden hakkında işlem yapılan kişilerle irtibatının belirlendiği ve örgütün düzenlediği yurt dışı gezisine katıldığı bilgisi aktarıldı.

Sanığın, örgütün mahrem imamlarının talimatıyla hareket ettiği, örgüt evine çağırdığı öğrencileri üniversite kazandıktan sonra da izlediği, FETÖnün kullandığı gizli haberleşme programlarından Cocoyu telefonuna yüklediği, örgütsel yazışmalarda adının geçtiği ve ev ablası olarak FETÖye ait evlerin ihtiyaçlarını sağladığı anlatılan iddianamede, E.Şnin silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen sanığın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

Ana Sayfaya Git