Evde bakım raporu da uzatıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk: "Evde bakım yardımı ile engelli aylıklarından yararlananlar, süreli Engelli Sağlık Kurulu raporlarını belirli aralıklarla yenilemek durumunda. Süresi dolan raporlar nedeniyle engellilerimizin mağdur olmasını önlemek amacıyla raporlarını mayıs ayı sonuna kadar geçerli kabul edeceğiz"

Haberler 19.03.2020 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, evde bakm yardmndan ve engelli aylklarndan yararlananlarn raporlarnn mays ay sonuna kadar geçerli saylacan bildirdi.

Selçuk, yazl açklamasnda, yeni tip koronavirüse kar alnacak tedbirler kapsamnda, hem salk kurulularn megul etmemek hem de vatandalarn mümkün olduunca kalabalk ortamlardan uzak kalmalarn salamak için önlemler aldklarn belirtti.

Daha önce salk raporlarnn SGK tarafndan yaplacak ikinci bir duyuruya kadar uzatldn ve bu raporlara istinaden verilen ilaç ve tbbi malzemelerin reçete yazdrmadan alnabilecei tedbirinin uygulandn anmsatan Bakan Selçuk, yeni tedbirler kapsamnda alnan kararlara ilikin u bilgileri verdi:

EVDE BAKIM ÜCRETLER

Evde bakm yardm ile engelli aylklarndan yararlananlar, süreli Engelli Salk Kurulu raporlarn belirli aralklarla yenilemek durumunda. Süresi dolan raporlar nedeniyle engellilerimizin madur olmasn önlemek amacyla raporlarn mays ay sonuna kadar geçerli kabul edeceiz.

Zehra Zümrüt Selçuk, Belirlenen süre sonunda, bu durumdaki engelli vatandalarmz için yeni bir bilgilendirmede bulunacaz. hatrlatmas da yapt.

Türkiyede 521 bin kii engelli evde bakm yardmndan, 720 bin kii de engelli aylndan faydalanyor.

Ana Sayfaya Git