Evinde bulduğu zehirli akrebi besliyor

Diyarbakır’da yaşayan Eşref Mugutay (36), 1,5 ay önce evinin lavabosunda bulduğu ve yaptığı araştırma sonucu zehirli olduğunu öğrendiği akrebi beslemeye başladı. Mugutay, Türkçe'de 'sivri' anlamına gelen Kürtçe 'tujo' adını verdiği akrebi kuyruğuna ip bağlayarak, evinin bahçesinde dolaştırıyor.

Haberler 11.08.2018 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesinde oturan Eref Mugutay, yaklak 1,5 ay önce evinin lavabosunda akrep gördü. Akrebi öldürmek yerine kavanoza koyan Mugutay, internetten aratrma yapt. Mugutay, zehirli olduunu örenmesine ramen akrebi beslemeye karar verdi. Mugutay, Türkçede sivri anlamna gelen Kürtçe tujo adn verdii akrep ile günde 2 saat ilgilendiini söyledi.

KUYRUUNA P BALADI

Akrebin kuyruuna ip balayp, evinin bahçesinde dolatran Eref Mugutay, nsanlarn zarar var; ama hayvanlarn zarar yok. Bu sebeple beslemek istedik. çocuklardan uzak tutuyoruz; ama serinlik olduu zaman cadde bana çkarp, brakyoruz. nsanlarn ilgisini de çekiyor. Genellikle aaç kenarlarna brakyoruz. Krntlar yer ya da biz yakaladmz böcekleri önüne brakrz. Elimizi slatp, damlatarak, su veririz. Mahallelinin herhangi bir tepkisi olmad. Onlar da ilgi gösteriyor. Televizyonlarda hayvanlara ikence yapldn görüyoruz. Hayvanlar, Allahn sessiz kullardr. Onlarn imdi dilleri yok; ama edilen zulmün elbet hesab çkar. Kesinlikle hayvana zulmetmiyoruz, eziyet etmiyoruz. Sallayp, ikence yapmyoruz. Kuyruuna ip baladk. Sonuçta zehirli bir hayvan ve elimize alamyoruz. Bulduumuz yöntem bu ekilde, kendisine zarar vermedik. O da bize zarar vermedi. Beslemeye devam edeceim diye konutu.

Ana Sayfaya Git