Evini satarak yaptırdığı caminin imamı oldu

Ömer Kurt, evini satıp imkanlarını kullanarak kendi arazisinin üzerine inşa ettiği camide, müftülüğün izniyle 8 yıldır hem imamlık hem de Kur'an öğreticiliği yapıyor.

Haberler 14.11.2016 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbuldaki dairesini satp memleketi Vann Muradiye ilçesine dönen imam Ömer Kurt, evinin parasyla kendi arsasnn üzerine kendi imkanlaryla ina ettii camide, müftülüün izniyle 8 yldr hem imam hatiplik hem de Kuran öreticilii yapyor.

stanbulda eitimini aldktan sonra doduu Muradiye ilçesine dönen Kurt, babasnn vasiyeti üzerine Kandahar Mahallesinde cami yaptrmak için kollar svad.

Kurt, stanbuldaki dairesini satp o parayla babasndan kalan arsa üzerine kendi ald malzemelerle cami inaatna balad. Caminin bütün ilerini bir yl içerisinde bitirerek ibadete hazr hale getiren Kurt, imkanlar el vermeyince minareleri hurdacdan temin ettii 2 adet yaklak 20 metre uzunluundaki demir borulardan yaptrd. Görenlerin bir daha dönüp bakt minareler, ilgi çekici görünümü ve sacdan yaplan erefeleri ile dikkati çekiyor.

Kurt, memleketi Vana hizmet etmek istedii için döndüünü söyledi.

Mahallede önceden cami olmamas dolaysyla insanlarn komu mahallelerdeki camilere gittiini anlatan Kurt, öyle konutu:

Camiyi babamdan kalan yol üzerindeki arsama yaptrdm ki buradan geçenler gördüklerinde namaz hatrlasn. Kbleye dönük yapmak istedim ama bu sefer de cami dar oluyordu. Sonra kbleyi de göstermek amacyla minare yapmak istedim. Ama minare yapma imkanm olmad için hurdaclar sitesinde demir boru aldm. Demir borulardan yaptm iki minarenin aras kbleyi iaret ediyor.

Kurt, caminin inas için en ufak bir yardm almadn, bu hizmeti karlk beklemeden yaptnn altn çizdi.

- Memleketime faydal olmak istiyorum

nsanlarn para için slama hizmet etmemeleri gerektiini vurgulayan Kurt, öyle devam etti:

nsanlar rkçla ve bölücüe götüren anlaytan ziyade, ehli sünnet itikad üzerine slama ve insanlara hizmet etmek ve hidayetlerine vesile olmak adna peygamberimizin yolunda, onlara doru yolu göstermek için yola çktm. Memleketimin insanna faydal olmak istiyorum. nsann niyeti halis ise gerçekten bu ii Allah için yapyorsa çkar edinmemesi lazm. stanbulda hem tekstil hem de sporla uraarak aylk 10 bin lira gelirim vard. Gayem para kazanmak olsayd brakp gelmezdim.

- Kungfu eitmeniydi

stanbulda yaad dönemde yaklak 200 örenciye bir yandan kungfu eitimi bir yandan da din dersi verdiini dile getiren Kurt, her eyi geride brakarak memleketine geldiini anlatt.

nsanlarn fitne, fesat ve bölücülükle uramamas gerektiini vurgulayan Kurt, Din alimi, Allah rzas için ve peygamberimizin sünnetine uygun hareket etmelidir. Daha önce de stanbulda bir spor salonunda kungfu eitmenlii yapyordum. Her eyi brakp burada slama ve insanlara hizmet ediyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git