Evinin önünde saldırı

Diyarbakırlı Uzman Onbaşı Bilal Dicle, Şehitlik semtindeki evinin önünde sırtından kurşunlandı. Ağır yaralanan Dicle tedavi altına alınırken, Şehitlik bölgesi ablukaya alındı.

Haberler 24.10.2017 - 08:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Yeniehir lçesinde evinden çkan 22 yandaki Diyarbakrl Uzman Onba Bilal Dicle, urad silahl saldr sonucu ar yaralanarak, Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesine kaldrld. Polis, saldr sonras kaçan saldrgann yakalanmas için operasyon balatt.

Merkez Yeniehir lçesi Yaradanakul Caddesinde bulunan Filiz Apartmanndaki evinden çkan ve evinin önündeki aracnn bagajna malzeme koyan Diyarbakr nüfusuna kaytl Jandarma Uzman Onba Bilal Dicle, saat 09.00 sralarnda, kimlii belirsiz bir kiinin arkasndan düzenledii silahl saldrya urad.

SIRTINDAN VURULDU

Srtyla bana ald kurunlarla ar yaralanan Uzman Onba Bilal Dicle., ambulansla Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesine kaldrlarak, tedaviye alnd. Hastanede ameliyata alnan Bilal Diclenin salk durumunun ciddiyetini koruduu belirtildi. Jandarma Uzman Onba Bilal Diclenin anne ve babasyla yaad ve Diyarbakr Dicle lçesi nüfusuna kaytl olduu örenildi.

HAYAT TEHLKES

Saldrdan sonra ara sokaklara kaçan saldrgann yakalanmas için polis, operasyon balatt. Mobese ve güvenlik kameras kaytlarn incelemeye alan polis, bir saldrgann izini sürüyor.

SALDIRI AçIKLAMASI

Diyarbakr Valiliinden Uzman Onba Bilal Diclenin silahl saldryla uramas ile ilgili açklama yapld. Açklamada, l Jandarma Komutanl emrinde görevli Jandarma Uzman Onba Bilal Diclenin dün saat 07.00 sralarnda mesaiye gitmek üzere evinden çkt srada Yeniehir lçesi, ehitlik Mahallesi, Yaradanakul Caddesi, Tekel Kooperatifi, Filiz Apartman önünde urad silahl saldr sonucu ar yaraland belirtildi. Yaral uzman onbann Diyarbakr Dicle Üniversitesi Hastanesine sevk edilerek tedavisine baland belirtilen açklamada, söz konusu olayla ilgili olarak Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn talimatlar dorultusunda balatlan adli soruturmaya devam edildii de belirtildi.

EHTLK ABLUKAYA ALINDI

Buarada saldrnn ardndan bölgede operasyon balatan l Emniyet Müdürlüü ekipleri, ehitlik Mahallesindeki çok sayda adrese e zamanl operasyon düzenledi. Özel harekat polislerinin de destek verdii operasyon sürüyor.

Ana Sayfaya Git