Evladına kavuşmanın sevinçi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden gelerek oturma eylemine katılan anne Sever Fidan'ın 11 yıllık hasretin ardından güvenlik güçlerine teslim olan oğlu Tayfur'a kavuşması, evlat nöbetini sürdüren aileleri umutlandırdı. Oğlu Ramazan için nöbet tutan anne Mevlüde Üçdağ "Sanki evladım gelmiş gibi oldum. Çok heyecanlı ve sevinçliyim" derken, Baba Abdullah Demir "Allah'ın izniyle bizim çocuklarımız da gelecek, umutluyuz" dedi.

Haberler 17.07.2020 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda evlat nöbetini sürdüren anneler, bir ailenin daha uruna oturma eylemi yapt oluna kavumasnn sevincini yayor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 318inci gününde devam ediyor.

Hakkarinin Yüksekova ilçesinden gelerek oturma eylemine katlan anne Sever Fidann olu Tayfura duyduu 11 yllk evlat hasreti, Diyarbakr l Emniyet Müdürlüünde son buldu.

Anne Fidann oluna kavumas, evlatlar için eylemlerini sürdüren ailelere büyük sevinç yaatt.

Olu Ramazan için oturma eyleminde yer alan anne Mevlüde Üçda, her türlü zor arta ramen evlatlar için balatt mücadeleyi sonuna kadar sürdürmede kararl olduklarn söyledi.

Bugün bir evlat daha ailesine kavutu, çok mutluyuz ve umutluyuz. Sanki evladm gelmi gibi oldum, çok heyecanl ve sevinçliyim. diyen Üçda, öyle konutu:

çocuklar geleceimizdir, devletimize, milletimize hayrl evlat olsunlar. Bir çocuumuzun gelmesi bizi umutlandryor, sevindiriyor. çünkü onlar bizim evlatlarmz, onlar geldikçe biz de mutlu oluyoruz. nallah dars bizim çocuklarn bana. Allahn izniyle, devletimizin gücüyle inallah tüm evlatlar gelir. Biz hiçbir çocuun orada olmasn istemiyoruz. çocuklar gelsin ailelerine kavusun. Özgürlük dada deil, anne ve babann yanndadr.

HDPnin kapatlmasn istediklerini dile getiren Üçda, Bir milletvekili gelip, kendini saklayp HDPnin içine giriyorsa biz böyle parti istemiyoruz. Eer Kürtü seviyorsa gelsin, yannda otursun. Kürtün çocuunu PKKdan istesin. ifadelerini kulland.

- Kimse seni annen ve baban kadar sevemez

Oluna teslim olmas için çar yapan Üçda, Olum sen de annenin sevindir, mutlu et. Huzursuz ve mutsuzuz. Gel devletimize teslim ol. Kimse seni annen ve baban kadar sevemez. ifadelerini kulland.

Baba Abdullah Demir de 5 yldr kaçrlan çocuunun peini brakmadn söyledi.

100 yl da geçse eylemini sürdüreceklerini vurgulayan Demir, Allahn izniyle onlarn pençesinden evlatlarmz kurtaracaz, evladmza kavuacaz. Allahn izniyle bu bayra kimse indiremez. eklinde konutu.

Bir ailenin daha evladna kavumasna çok sevindiklerini iaret eden Demir, unlar aktard:

Bugün mutlu bir günümüz oldu. Bir arkadamz daha evladna kavutu. Bundan daha güzel bir ey olamaz. Bir can kurtardk. 15 aile çocuklarna kavutu. çok sevindik, sanki bizim çocuumuz geldi. Allahn izniyle bizim çocuklarmz da gelecek, umutluyuz. Allahtan umut kesilmez.

Ana Sayfaya Git