Evlat nöbeti 196 gününde

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır anneleri, yeni tip koronavirüsten korunmak amacıyla oturma eylemi yaptıkları çadırı sürekli havalandırarak, ellerini dezenfekte ederek, oturma eylemine devam ediyor

Haberler 16.03.2020 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl önündeki evlat nöbeti devam ediyor. Evlat nöbetine bir aile daha katld.

ANNELERN VRÜS ÖNLEM

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr anneleri, yeni tip koronavirüsten korunmak amacyla oturma eylemi yaptklar çadr sürekli havalandrarak, ellerini dezenfekte ederek, 3 Eylül 2019da balattklar oturma eylemine devam ediyor. Ailelerin oturma eylemi yapt çadr da her akam dezenfektan ile temizleniyor.

Annelerden Gülcan Kömürcü, 6 yl önce 23 yanda kandrlarak daa götürülen kz Leyla Kömürcü için oturma eylemini sürdürdüünü söyledi. Kzndan 6 yldr haber alamadn anlatan Kömürcü, Kzma sesleniyorum, bizi duyuyorsa ve görüyorsa kzm devlet gelen çocuklara sahip çkyor. Seni kandrmasnlar. Seni çok seviyoruz. Seni çok özledik. dedi.

çOCUKLARIMIZI STYORUZ

Kömürcü, kznn ngilizce öretmeni olma hayalinin yarm kaldn belirtti.

Kömürcü, çocuum nasl kandrld bilmiyorum. HDP, çocuklardan elini çeksin. Fazla deil, iki saat bizim yerimize geçsinler. Evlat acsnn nasl olduunu anlasnlar. Burada tek yürek, tek ses olup çocuklarmza sesleniyoruz. diye konutu.

Baba evket Bingöl de olu Tuncay için oturma eylemi yaptn aktararak, 194 gündür eylemlerini sürdürdüklerini, 194 yl da sürse eylemden vazgeçmeyeceini dile getirdi.

Bingöl, öyle devam etti:

HDP çocuumu kandrp, Kandile gönderdi. çocuumu HDPden istiyorum. HDP, çocuumu getirsin. Buradaki ailelerin çocuunu HDP götürdü. PKK dadan silahla gelip çocuk götürmez. HDP, arac oluyor. Vatanmz buras, bayramz burada. Eer çocuklarmz ölecekse, bu bayrak ve vatan uruna ölsün. Orada çocuklarmzn ölmesini istemiyoruz.

Yeni tip koronavirüse ramen çocuklar için oturma eylemine devam edeceklerini vurgulayan Bingöl, Koronavirüsün en büyüü HDP, ikincisi PKKdr. 82 milyona sesleniyorum. HDP mensuplarna kimse sakn güvenmesin. Bütün çocuklar bunlar kandrp daa götürüyor. ifadelerini kulland. Bingöl, oluna PKKdan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

BR ALE DAHA KATILDI

Hakkarinin emdinli ilçesinden 5 yl önce kaçrlan olu Roat çifçi için gelen anne Necibe çifçi, yapt açklamada, oluna kavuana kadar oturma eylemine devam edeceini belirtti.

Aylardr oturma eylemi yaptn, oluna kavumak için sonuna kadar mücadele edeceini anlatan çifçi, 195 gündür bu mücadeleye devam ediyoruz. 165 sene de olsa buradan ayrlmayacaz. nallah Allahn izniyle devletimizin gücüyle biz de dier aileler gibi çocuklarmza kavuacaz. ifadelerini kulland.

Evladna, teslim olmas çarsnda bulunan çifçi, Olum her kim yanndaysa onu da al beraberinde getir. Orada kalmayn gelin güvenlik güçlerine teslim olun. Senin kardeini de PKK öldürdü. Seni orada kandryorlar. Ben annenim, her eyi biliyorum. diye konutu.

SONUNA KADARDA MÜCADELEMN PENDEYM

Bursadan gelen anne Türkan Mutlu da kz Ceylan Tekin için oturma eylemi yaptn belirterek, 6 yldr kzndan haber alamadn söyledi.

Mutlu, zor artlarda yetitirdii kzn terör örgütünün elinden aldn dile getirerek, baz ailelerin çocuklarna kavumasnn kendilerini de umutlandrdn kaydetti.

Kzna güvenlik güçlerine teslim olmas için çar yapan Mutlu, Eer kzm Ceylan beni görüyorsan veya duyuyorsan, sende vicdan varsa bir frsatn bulursan kaç gel. 6 sene oldu, ben de bir hal kalmad. dedi.

HDP ve PKKya tepki gösteren anne Mutlu, Evladm bana versinler. Eer onlarda da (HDP ve PKK) vicdan varsa evladm göndersinler. Sonuna kadar da eylemimiz devam edecek. nallah biz kazanacaz, evlatlarmz alp buradan gideceiz. PKKdan evladm istiyorum. Sonuna kadar da mücadelemin peindeyim. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git