Evlat nöbetinde evlat sevinci!

Dağa kaçırılan çocuğuna kavuşma ümidiyle Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbeti tutan Süleyman Aydın 5'inci kez baba oldu

Haberler 30.04.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda HDP il binas önünde, terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan olu Özkan (19) için oturma eylemini sürdüren Süleyman Aydnn ei, erkek bebek dünyaya getirdi. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Aydnn oluna Hamza ismini verdi.

HDP il binas önünde, 4 yl önce kaçrlan olu Özkan için 9 Eylül 2019dan beri HDP il binas önünde oturma eylemini sürdüren Diyarbakrl Süleyman Aydnn 4 gün önce erkek bebei dünyaya geldi. Mutlu haberi çileri Bakan Süleyman Soylu ile paylaan Aydn, bebeine Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann isim vermesini istedi. Soylu, Aydnn bu isteini Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana iletti. Bakan Soylu, dün iftar vaktinde Süleyman Aydn telefonla arayarak Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann yeni doan oluna Hamza ismini koyduunu, ikinci ismin de kendilerinin koyabileceini söylediini iletti. çok mutlu olduunu ifade eden Süleyman Aydn, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana bebeine isim koyduu için teekkür ederek ikinci bir isim düünmediini belirtti.

HDP BR OLUMU BENDEN çALDI, ALLAH YEN BR EVLAT NASP ETT

Bu sevincini evlat nöbetindeki dier ailelerle paylaan Aydn, HDPnin bir olunu kendisinden alp zorla daa götürdüünü belirterek, Allahn kendilerine yeni bir evlat daha nasip ettiini söyledi. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve çileri Bakan Süleyman Soyluya teekkür eden Aydn, öyle konutu:

Bir erkek olum oldu. HDP bir olumu ben çald, zorla daa gönderdi. Allah bana bir evlat daha verdi. Eylemimizin ilk gününden beri bizi hiç yalnz brakmayan çileri Bakan Süleyman Soyluyu aradm. çileri Bakanmzdan rica ettim, oluma bir isim versin diye. çileri Bakanmz da durumu Cumhurbakanmza iletti. Cumhurbakanmz da oluma Hamza ismini koydu. Buradan Cumhurbakanmza ve çileri Bakanmza çok çok teekkür ederim, oluma isim verdikleri için. Allah onlar bamzdan eksik etmesin inallah.

BEYOLU, BEBEK çN HEDYE PAKET YOLADI

Aydnn yeni doan bebei için, Balar Belediyesi Bakan Hüseyin Beyolu da içerisinde bebek ve hijyen seti olan bir hediye paketi gönderdi. Hediyeyi zabta ekiplerinden teslim alan Aydn, Bakan Beyolunun kendilerine eylemlerinin ilk gününden beri destek olduunu belirterek teekkür etti.

Ana Sayfaya Git