Evlat nöbetindeki baba: Türkkan'ı istifaya davet ediyoruz

Diyarbakır’da 6 yıl önce 15 yaşındayken kaçırılan oğlu Özkan için HDP il binası önündeki evlat nöbetini sürdüren Süleyman Aydın, kendisinin şehit yakını olduğunu söyleyen vatandaşa küfreden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a tepki gösterdi. Aydın, "Türkkan´ı istifaya davet ediyoruz" dedi.

Haberler 08.11.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn PKK tarafndan kaçrldn belirtip, HDP Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP il binas önünde oturma eylemine balad. 238 ailenin 796 gündür sürdürdüü evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte çocuklarna kavuan aile says 33 oldu.

`YAPILAN EHT ALELERNE SAYGISIZLIK

6 yl önce 15 yandayken kaçrlan olu Özkan için HDP il binas önündeki eylemini sürdüren Süleyman Aydn, Türkiyenin dört bir yanndan ziyaretçilerin geldiini dile getirerek, Y Parti yöneticilerinin bugüne kadar kendilerine ziyaret etmemesini knad. Aydn, Dünya feryadmz duydu. Bir tek HDP, Y Parti duymad bizi. Biz burada evlatlarmzn yolunu sonuna kadar gözleyeceiz dedi.

Eylemlerinin ilk gününden itibaren ehit ailelerinin kendilerini yalnz brakmadn söyleyen Aydn, Y Parti Genel Bakan Meral Akenerin Bingölde esnaf ziyareti srasnda, çobanlk yaparken ehit olan sa Gümrenin aabeyi Tahir Gümrene, Y Parti Grup Bakanvekili Lütfü Türkkann kendisine küfretmesini kabul etmiyoruz. Türkkan istifaya davet ediyoruz. Tüm ehit ailelerine büyük saygszlk yapld. Yaplanlar nefretle knyorum. Y Partiyi vicdana davet ediyorum. Türk Milleti bunu Türkkann yanna brakmayacaktr. Sonuna kadar ehit ailelerimizin yayndayz diye konutu.

Ana Sayfaya Git