Evlatlarını istiyorlar

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 15.12.2020 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 469uncu gününde devam etti.

Hakkarinin Yüksekova ilçesinden gelerek 6 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Hamza için eylemde yer alan anne Zümrüt Salim, evlat hasreti çektiini ve sonuna kadar mücadelesine devam edeceini söyledi.

K demiyoruz, hastalk demiyoruz. Olumu bekliyorum. Sonuna kadar da buradaym. ifadelerini kullanan Salim, evladn almadan HDPnin önünden ayrlmayacan belirtti.

OLUMU STYORUM

Olunun güvenlik güçlerine teslim olmasn isteyen Salim, öyle konutu:

Olum, eer beni duyuyor ve görüyorsan çk gel. Devletimize, adaletimize teslim ol. Ceza yok, hapis yok. Size yalan söylüyorlar. Gelin birlikte teslim olun olum. Baban numaray deitirmedi senin için. Bir frsat bulursan baban ara. Bir yerdeyim de, gelip seni alacaz. Korkma.

adin Elhaman da olu Bayram için oturma eylemini sürdürdüünü belirtti.

Bir yl akn süredir HDP önünde eylemlerine devam ettiklerini aktaran Elhaman, HDP önünden çocuumu almadan hiçbir yere gitmeyeceim. Bilsem ki burada öleceim yine de çocuumu bekleyeceim. diye konutu.

Oluna çarda bulunan Elhaman, Bak olum, yirmiden fazla kii geldi teslim oldu. Hepsi anne ve babasnn yannda. Sen de Türk devletine sn. nallah sen de ceza almazsn. Sen de gelir bize kavuursun ve bizi sevindirirsin. diye konutu.

Ana Sayfaya Git