Eylem 700'üncü gününde!

Diyarbakır anneleri 700 gündür evlatları için nöbette

Haberler 03.08.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa kaçrlan çocuklar için HDP Diyarbakr l Bakanl binas önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti 700üncü güne ulat.

Anne Hacire Akar, olunun HDPliler araclyla daa kaçrldn iddia ederek, HDP l Bakanl binas önünde 22 Austos 2019da oturma eylemi balatt. Olunu teröre kurban vermemek için balatt mücadelesi sonuç veren anne Akar, 24 Austos 2019da evladna kavutu.

Hacire Akarn olu için gösterdii çaba, benzer acy yaayan dier aileleri de harekete geçirdi. Akarn mücadelesini örnek alan anneler Fevziye çetinkaya, Ayegül Biçer ve Remziye Akkoyunun, 3 Eylül 2019da HDP l Bakanl önünde balatt eyleme katlm günden güne artarak, 234e ulat.

Yaz k, kar yamur, bayram demeden evlat nöbetini aralksz sürdüren ailelerden, çocuklar güvenlik güçlerine teslim olan 31inin evlat hasreti son buldu.

Evlatlarn terörün pençesinden kurtarmak için eylemi kararllkla sürdüren aileler ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdürüyor.

SONUNA KADAR MÜCADELEMZE DEVAM EDECEZ

Anne Mevlüde Üçda, gazetecilere yapt açklamada, olu Ramazan için eylem yaptn söyledi.

Evladnn yolunu gözlediini ifade eden Üçda, Söke söke çocuklarmz alacaz. Tüm Türkiyeyi eylemin yl dönümü olan 3 Eylülde buraya bekliyoruz. Herkes feryadmz duysun, tan altna elini koysun. Evlatlarmz geri versinler. Anneler PKKy çökertti. Sonuna kadar mücadelemize devam edeceiz. dedi.

Üçda, dadaki çocuklarna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunarak, Artk korkmayn. Anneleriniz gibi cesur olun. Burada sizler için nöbet tutuyoruz. Hiçbir çocuumuz dada kalmasn. PKKy bitireceiz ve yeryüzünden sileceiz. Mücadelemiz sonuna kadar. diye konutu.

EVLATLARIMIZI STYORUZ

Baba Celil Begda da eylemin ilk gününden itibaren kendilerini yalnz brakmadklar için Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, çileri Bakan Süleyman Soylu, güvenlik güçleri ve basn mensuplarna teekkür etti.

HDP önünde 700 günü geride braktklarn dile getiren Begda, En son 3 çocuumuzu aldk. Annelerinin kucana döndüler. Anne ve babalar olarak 700 gündür bu kapdayz. Bize destek veren herkesten Allah raz olsun. Yamur çamur, yaz k demeden bu kapdayz. Evlatlarmz istiyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git