Eylem hazırlığında baskını yediler!

Diyarbakır'da bombalı eylem hazırlığı içerisinde olan örgüt üyelerine şok baskın yapıldı. Suikastte kullanılmaya hazır iki araç ele geçirildi. PKK'ya ait cephanelikler ortaya çıkarılırken, Lice ve Hani'de bir ton uyuşturucu ele geçirildi.

Haberler 17.02.2017 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Referandum sürecini kana bulamak isteyen PKKya yönelik alnan istihbarat üzerine Diyarbakrda operasyon düzenlendi. Bombal eylemde kullanlaca yönünde istihbar bilgi bulunan 1i motosiklet olmak üzere iki arac ele geçirilirken, çok sayda silah ve patlayc madde ortaya çkarlan snaklarda bulundu. Hani ve Licede bir tona yakn ise esrar maddesi ele geçirildi.

ÖRGÜTÜN ÜST DÜZEY KADROSU

Diyarbakr Valiliinden yaplan yazl açklamada; Hani lçesinin dalk ve ormanlk alannda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduu deerlendirilen PKKllar etkisiz hale getirilmesi ve yerleim yerlerinde tespit edilen ibirlikçiler ve aranan ahslarn yakalanmas amacyla 14 ubat 2017 günü saat balayan Bayrak-40 ehit Uzman Jandarma 3üncü Kademe çavu Serdar Akn müterek birlik operasyonunun baaryla tamamland belirtildi. Açklamada u bilgiler verildi:

K SUKAST ARACI BULUNDU

Operasyon kapsamnda, 2 adet AK-47 Kalenikof piyade tüfei, 4 adet AK-47 Kalenikof piyade tüfei arjörü, 104 adet AK-47 Kalenikof piyade tüfei fiei, 40 adet 9 mmlik tabanca fiei, 2 takm leker kyafeti, 1 adat Yaesu marka el telsizi, 4 bin 700 lira nakit para ile yaklak 650 kilo muhtelif yiyecek maddesi ile çok sayda mutfak ve tbbi malzeme ele geçirildi. 27 ev ve eklentilerinde icra edilen adli arama faaliyeti ile Emniyet Müdürlüü personelince müterek oluturulan 10 yol kontrol noktasnda yaplan kontroller neticesinde; 7 ahs hakknda adli ilem yaplarak 1i tutuklanm, 5i gözaltna alnm, 4 kilo toz esrar, 35 kilo kubar esrar ve 8 karton kaçak sigara ele geçirilerek muhafaza altna alnmtr. Bölücü terör örgütü mensuplarnca yamalanmay müteakip, bombal araç yapmnda kullanlaca yönünde istihbari bilgi bulunan 1i motosiklet olmak üzere 2 araç ele geçirilmitir. Bölücü terör örgütü mensuplarna ait 5 snak tespit edilmeyi müteakip kullanlamaz hale getirilmi, teroristlerce 130 kilo amonyum nitrat ve alüminyum tozu kullanlarak tuzaklanm 3 adet el yapm patlayc düzenei, 1i mutfak, 3ü piknik tüpü olmak üzere 4 adet tüp yerinde tahrip edilmitir.

657 KLO ESRAR ELE GEçRLD

Narko-terörizmle mücadele kapsamnda, 47 kilo toz, 450 kilo kubar esrar olmak üzere toplam 697 kilo uyuturucu madde ele geçirilmi olup, ele geçirilen malzemeler Cumhuriyet Savcl talimat gereince muhafaza altna alnmtr. Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara olumsuz hava ve iklim artlarna ramen, artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

LCE KIRSALINDAK HAREKET

Öte yandan, Lice krsalnda yürütülen operasyonla ilgili yaplan açklamada ise jandarma ekipleri tarafndan gerçekletirilen operasyonda, 574 kilo esrar ele geçirildi. Valilikten yaplan yazl açklamada, l Jandarma Komutanl ekiplerince uzun süredir yaplan istihbarat çalmalar sonucunda, Lice lçesi Tepe Köyü dalk ve ormanlk alanlarnda bölücü terör örgütünün finans kayna olan imal edilmi uyuturucu maddeleri ele geçirmek için bugün operasyon gerçekletirildii belirtildi. Açklamada, Dalk ve ormanlk arazide aaçlarn arasna gizlenmi vaziyette 32 torba içerisinde toplam 570 kilo kubar, 4 kilo toz esrar maddesi ele geçirilmi olup, Cumhuriyet Savclnn talimat ile uyuturucu maddelere el konulmu, olay ile ilgili adli ilemlere balanlmtr. Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve bölücü terör örgütünün finans kaynaklarnn yok edilmesi maksadyla narko-terörizmle mücadeleye yönelik çalmalara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git