Eylem için gelmişler

Mardin'de büyük şehirlerde saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 2 Suriye uyruklu terörist yakalandı

Haberler 10.09.2020 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde MT ve jandarmann yürüttüü operasyonda, Suriyeden patlayclarla ülkeye geçi yapan ve büyük ehirlerde saldr hazrlnda olduu tespit edilen 2 Suriye uyruklu terörist ile bunlara yardm eden bir kii yakaland.

l Jandarma Komutanl ve MTin müterek yürüttüü teknik ve fiziki takip sonucu Suriyeden 2 Suriye uyruklunun ülkeye patlayc madde ile geçi yapt ve büyük ehirlerde alveri merkezleri, pazar yerleri gibi vatandan youn olarak bulunduu alanlarda bombal saldr hazrlnda olduklar, yine Suriye uyruklu bir kiinin evinde gizlendikleri tespit edildi.

EYLEM YAPACAKLARDI

l Jandarma Komutanl jandarma özel harekat ve komando timleri tarafndan Suriye uyruklu G.E.Enin ikamet ettii eve gece yaplan operasyon sonucu Suriye uyruklu M.N. ve E.T, 2 srt çantas içerisinde yaklak 15 kilogram plastik patlayc madde, 4 ateleme anahtar, 4 elektrikli fünye, 2 hafza kart, 4 adet 9 voltluk pil ile yakaland.

Yakalananlarn üzerinden çkan 3 telefona da el konuldu.

Gözaltna alnanlarn jandarmadaki ilemleri sürüyor.

Patlayc madde imha timi (PAMT) tarafndan ele geçen patlayc maddenin yaplan incelemesinde tahribat gücünün çok yüksek olduu, patlatlmas halinde 3 katl bir binay kullanlamaz hale getirecek güçte olduu örenildi.

Ana Sayfaya Git