Eylem talimatı “Hacı” vermiş

İstiklal Caddesi'ne bombayı bırakan Ahlam Albashır'ın polisin yaptığı ilk mülakatta, "Bombalı eylem talimatını 'Hacı' kod adlı terörist verdi. Ben bankta otururken başka bir örgüt üyesi fotoğrafımı çekti. Hacı isimli terörist kalabalığa baktı ve patlat talimatı verdi. Ben de o talimatın ardından banktan kalktım ve bombayı patlattım" dediği öğrenildi.

Haberler 17.11.2022 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beyoğlunda İstiklal Caddesinde pazar günü gerçekleştirilen terör saldırısından sonra, PKK/YPG talimatıyla bombayı bıraktığı tespit edilen Ahlam Albashır, kısa sürede polis ekiplerince gözaltına alındı.

EYLEM TALİMATI HACI ADLI TERÖRİSTEN

Polisin olaydan sonra bilgi sahibi olmak için yaptığı mülakatta Albashırın, Bombalı eylem talimatını Hacı kod adlı terörist verdi. Ben bankta otururken başka bir örgüt üyesi fotoğrafımı çekti. Hacı isimli terörist kalabalığa baktı ve patlat talimatı verdi. Ben de o talimatın ardından banktan kalktım ve bombayı patlattım dediği ortaya çıktı. Albashırın resmi ifadesine ise önceki gün akşam saatlerinde başlandığı öğrenildi.

EV SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada Albashır, 4 ay önce Türkiyeye birlikte girdiği ve karı-koca rolü yaptığı Bilal Hassanı aradı. Ancak Bilal Hassan, Albashıre kendisiyle ilgilenemeyeceğini başının çaresine bakması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Albashır, taksiyle önce Esenlerde kaldığı adrese gitti.

Buradaki eşyalarını alan Albashır, daha sonra saldırıdan sonra kendisini il dışına kaçırmakla görevlendirilen Ahmet Jarkasla birlikte Küçükçekmece Kanarya Mahallesine gitti. Jarkas, Albashırı burada annesinin kaldığı eve götürdü. Albashır, polisin yaptığı operasyonla Küçükçekmecede Ahmet Jarkasın annesinin kaldığı evde yakalandı. Albashırla birlikte Jarkasın annesinin de gözaltına alındığı ve emniyete götürüldüğü öğrenildi.

ELİNDEKİ GÜLLERİN SIRRI çÖZÜLDÜ

Öte yandan terörist Ahlam Albashırin olaydan sonra kaçarken elindeki güllerin de sırrı çözüldü. Albashırin patlamanın yaşandığı bankta oturduğu sırada gül satan bir kadının yanına yaklaşarak gülleri uzattığı, Albashırin gülleri almak istemeyince gülcünün ısrar ettiği, Albashırin de dikkat çekmemek ve tartışmamak için gülleri satın aldığı belirtildi.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA çIKTI

Burada, Albashırin bombalı saldırıdan önceki ve sonraki anlarına ait görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Albashır, 15.17de Taksim Meydanından İstiklal Caddesine doğru yürüyor. Saat 15.30da sırt çantasında bomba olan saldırgan patlamanın meydana geldiği banka oturuyor ve 16.11e kadar bu banktan hiç kalkmıyor. Saat 16.11 olduğunda terörist çantasını bırakıp banktan uzaklaşıyor. Saat 16.14te patlama meydana geliyor. Terörist, Taksim Meydanına doğru koşarak uzaklaşıyor.

TURİST KAMERASINDAKİ GÖRÜNTÜ

Bombalı saldırıdan önce bir turist, İstiklal Caddesini cep telefonu ile görüntülerken terörist kadını da kayda aldı. Görüntülerde teröristin saldırıdan önce bankta oturduğu görülüyor. Ayrıca görüntülerde saldırgan terörist kadının sadece gözlerinin açık olduğu, ağız ve burun kısmının kapalı olduğu görüldü. Suriyeden kaçak yolarla Türkiyeye giren kadının yanında ise kahverengi bir çantanın olduğu görülüyor.

Ana Sayfaya Git