Ezgin HSK üyeliğine aday

HSK üyeliği için TBMM Başkanlığına 118 başvuru yapıldı Hakim ve Savcılar Kurulu üyeliği için geri sayım başlarken, Diyarbakır'dan Çözüm-der Genel Başkanı Av. Ercan Ezgin de aday oldu. Avukat kontenjanından 43 kişi başvururken, Ezgin Diyarbakır'dan başvuran tek isim.

Haberler 27.04.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakimler ve Savclar Kurulu (HSK) üyelii için TBMM Bakanlna 118 kii bavurdu. Bavuranlar arasnda, çözüm-Der Genel Bakan Hukukçu Avukat Ercan Ezgin de bulunuyor.

13 üyeden oluan HSKnin bakan Adalet Bakan Abdulhamit Gül ile doal üyesi Adalet Bakan Yardmcs Hasan Ylmaz haricindeki 11 üyesinin görev süresi, 7 Haziranda sona erecek. HSKnin 4 üyesi Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 7 üyesi ise TBMM tarafndan seçilecek.

Diyarbakrdan Ezgin Aday

TBMM Bakanlna, bu kapsamda 7 HSK üyelii için Yargtay kontenjanndan 51, Dantay kontenjanndan 10, avukat kontenjanndan 43, öretim üyesi kontenjanndan 14 olmak üzere toplam 118 aday aday bavuru yapt. Avukatlar kontenjanndan Diyarbakrdan çözüm-Der Genel Bakan Ercan Ezgin de bavurdu.

Ezginin özgeçmii

1975 yl Diyarbakr Merkez Doumlu. lk, orta ve liseyi Diyarbakrda okudu. Evli 3 çocuk babas. 2002 ylnda Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden dereceyle mezun oldu. 1995 ylnda Almanyada Heidelberg Üniversitesinde 1 yl ktisat eitimi ald. Dokuz Eylül Üniversitesinde girdii snavlar neticesinde Özel hukuk alannda Yüksek lisans yapma hakk kazand.

Birçok ilde konferans ve paneller düzenledi. Bakanlk sistemini destekler birçok makalesi gazetelerde yaynland. TÜRKYEDE CHARLE HEBDO karikatürüne hassasiyet gösterip, ilk yasa MAHKEME KARARIYLA DYARBAKIRDAN aldnan isim oldu.

- Yerel Yönetimler konulu 15. dönem siyaset akademisinde 8.000 kiinin girdii yazl yarma snavnda 90 TAM PUANLA TÜRKYE 2.oldu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoandan plaket alarak beraberlerinde ödül olarak yurt d gezisine itirak etme hakk kazand.

-2002 ylnda Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 85 ORTALAMAYLA SON SINIFTA 1. OLARAK dereceyle mezun oldu. 2003 ylnda Hakimlik yazl snavnda TÜRKYE DERECES yapt.

-2003 ylndan beri Diyarbakrda serbest avukatlk yapmakta. Uzun yllardr gazetelerde yazarlk yapmann yansra, TVlerde programlara katlm göstermektedir.

-Orta derece ngilizce ve Almanca bilmekte. Deiik tarihlerde Anayasa ve Ceza kanunun baz maddeleriyle ilgili raporlama çalmalar yapt. TCK ve CMK konularnda 6 adet sertifikas bulunuyor, Noterlik Belgesi bulunmaktadr.

Adaylarn belirlenme dönemi

Meclis Bakanl, bavurular Anayasa ve Adalet Komisyonlar Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona gönderdi. Karma Komisyon, 28 Nisan çaramba günü AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozda bakanlnda toplanacak. Toplantda, Bozdan sunu konumasnn ardndan HSK üyelii adaylar seçimi yaplacak.

MECLSTEK SEçM SÜREC

HSKye 7 üye seçecek olan TBMMnin, bavurular Anayasa ve Adalet Komisyonlar Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona göndermesinin ardndan seçim süreci balad.

Karma Komisyon, her bir üyelik için 3 aday, üye tamsaysnn üçte iki çounluuyla belirleyecek. Birinci oylamada aday belirleme ileminin sonuçlandrlamamas halinde ikinci oylamada üye tamsaysnn bete üç çounluu aranacak. Bu oylamada da aday belirlenemedii takdirde her bir üyelik için en çok oyu alan iki aday arasnda ad çekme usulü ile aday belirleme ilemi tamamlanacak.

15 gün içinde seçim bitecek

TBMM Genel Kurulu da ayn usul ve nisaplar gözeterek 15 gün içinde seçimi tamamlayacak.

Karma Komisyon tarafndan belirlenen adaylar arasndan her bir üye için ayr ayr gizli oyla seçim yaplacak. Birinci oylamada üye tamsaysnn üçte iki çounlu bu oylamada seçimin sonuçlandrlamamas halinde ikinci oylamada üye tamsaysnn bete üç çounluu gerekecek. kinci oylamada da üye seçilemezse, en çok oyu alan iki aday arasnda ad çekme usulü ile üye seçimi gerçekletirilecek.

HSK üyelii seçimlerinin, üyelerin görev süresinin dolmasndan önceki 30 gün içinde yaplmas gerekiyor. HSK üyeleri 4 yl görev yapyor.

Ana Sayfaya Git