F-16 ve Özel Kuvvetler, sınırda UFO kovalamış

Suriye sınır hattında 1999 yılında ışık saçan yabancı cisimlerin sınır hattında uçması üzerine bölgeye önce F-16 savaş uçakları, ardından helikopterle Özel Kuvvetler Komutanlığı timinin gönderildiği ortaya çıktı.

Haberler 08.01.2018 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 1999- 2001 yllar arasnda 7nci Kolordu Komutan olarak görev yapan ve 2003te Harp Akmedemileri Komutan Yardmcs iken emekliye sevk edilen Korgeneral Doan Temelin anlarn Torunum Sana Hangi Birilerini Anlatsam adl kitapta yazd.

SINIRI HAVADAN GEçEN YABANCI CSM çN F-16LAR GÖNDERLM

Kitapta, Güneydou, Terör, Kbrs ve rtica konularnda deerlendirmelerini yazan emekli Korgeneral Temel, 1999 ylnda Türkiye- Suriye snrnda yaanan ve bugüne kadar hiç bilinmeyen bir operasyon ve detaylarn yazd. Kitapta, UFOlar bal altnda detaylar verilen kitapta öyle denildi:

Mardinin Nusaybin ilçesi yaknnda, Suriye hududundan iki kl cismin havadan hududumuzu geçtii bilgisi geldi. Kolordu Harekt Merkezinden durumu takip ediyordum. Deerlendirmelerimiz biri önde, dieri arkada onu takip eder görüntüsü veren bu iki kl cismin, Suriye helikopterleri olduu eklindeydi. Suriye hududunda, biribirinden tamemen uzak ve farkl iki hudut karakolunda, gece görülü termal kameralarn, yine biribirinden habersiz olarak kaydettikleri görüntüler son derece ilginçti. ki meçhul kl cisim; zaman zaman biri dierini kovalar gibi, zaman zaman aniden havada asl durarak, veya aniden hzlanp ayrlarak hareket ediyor, bazen bir köye yaklayor, bazen sar-turuncu-mavi-yeil klar çakararak ini yapyor görüntüleri veriyordu. Diyarbakrdaki 2nci Taktik Hava Kuvvetlerinden, hazr bekleyen iki F-16nn bölgeyi ve kl cisimleri kontrol etmek için havalanmalarn istedik. F-16larn bölgeye yaklarken tüm elektronik sistemlerinin kilitlendiini ve geri döndükleri bildirildi. Gece yars olmu, hepimiz merak ve biraz da heyecanla olay takip ediyoruz. Helikopter olsalar, havada bu kadar saat kalmalar veya bu kadar hzl hareket etmeleri mümkün deildi.

UFOLAR çN ÖZEL KUVVET KOMUTANLII TM GÖNDERLM

Emekli Korgeneral Temel kitabn devamnda, operasyonu anlatrken, durumu yerinde incelemesi için Özel Kuvvetler Alay Komutan Kurmay Albay H.K. ve bir özel timin Black Hawk helikopteri ile Nusaybn ilçesine gönderdiini belirterek, öyle devam etti:

Bu arada meçhul cisimlerden birinin Nusaybin kuzeyinde bir köyün yaknlarna indii köye yakn jandarma karakolu kule gözetleme nöbetçisi tarafndan bildirildi. Özel Kuvvetleri bildirilen köye yönelttim. Özel tim, zorunlu olarak helikopterden inip yaya olarak köye ulatnda, indii söylenen cisim koybolmu fakat köylülerce de görülmütü. Kovalamaca sabahn ilk saatlerine kadar devam etti ve sonunda iki cisim Diyarbakr istikametinde gözden kayboldular. Sabah ilk iim, olay görüntüleyen termal kamera uzmanlarn ve ilgili Birlik Komutanlarn yanma çararak bizzat dinlemek oldu. Termal kamera operatörü uzman erba gördüü cismi; iki yan srlm elma koçan eklinde, altndan turuncu, yeil, mavi klar çkaryordu diyerek tanmlad. Dier operatör astsubay ve görgü tanklar da benzer eyler söyledi. Görgü tanklar çoktu; hudut karakollar, Özel Kuvvetler Alay Komutan ve timi, jandarma karakolu görevlileri ve köylüler. Elimde 1 yl önce Diyarbakr güneydousu semalarnda görülen 4 meçhul cismin çok net çekilmi bir fotoraf vard. fadelerle, bu fotorafta görülen meçhul cisimler aynen örtüüyordu; ki yan srlm elma koçan gibi, renkli klar saçyorlard.

Emekli Korgeneral Temel kitabnda UFO olduu deerlendirilen cisimle ilgili bandan beri üst komutanlklarna bilgi verdiini anlatrken, çekilen görüntüler, video kasetler ve görgü tanklarndan bazlarn gönderdik. Bu arada, hudut birlik komutanlarna, uygun fotoraf makineleriyle ertesi günün akam için tedbir almalarn ve tekrar görülmeleri durumunda meçhul cisimleri görüntülemelerini istedim. rnaka yakn bir hudut karakolumuz, bu kez kendilerinin oldukça yükseinde, çok az hareket eden benzer bir cismi tespit ettiler. Ancak, gece çektikleri resim arzu edilen ekilde ve netlikte olmad dedi.

Emekli Korgeneral Doan Temel, söz konusu F-16lar ve Özel kuvvetlerinde katld UFO operasyonu ile ilgili o zaman çekilen fotograflar da paylat.

DOAN TEMEL KMDR?

Türk Silahl Kuvvetlerinde 43 yl görev yaptktan sonra 2003te Korgeneral rütbesiyle emekli oldu. 12 yllk generallik süresinin önemli bölümünü terörle mücadeleyle geçirdi, birçok madalyayla ödüllendirildi. Emekli olduktan 7 yl sonra, Balyoz kumpas nedeniyle tutuklanarak 1225 gün Silivri Cezaevinde kald.

Ana Sayfaya Git