Fıtır miktarı 19 lira oldu

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Keleş'in başkanlığında yapılan toplantıda bu seneki fıtır sadakası 19 lira olarak belirlendi.

Haberler 06.04.2018 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl Din leri Yüksek Kurulu Bakan Ekrem Kele bakanlnda yaplan toplantda bu seneki ftr sadakas 19 lira olarak belirlendi.

Diyanet leri Bakanlndan yaplan yazl açklamada, Din leri Yüksek Kurulunun dün Ekrem Kelein bakanlndaki toplantda, 2018 yl ftr sadakas miktarnn görüüldüü belirtildi.

FITIR MKTARI BELRLEND

Toplantda yaplan deerlendirmeler sonucunda ftr sadakasnn, Müslüman toplumlarn neredeyse tamamna yakn bir kesimi tarafndan veriliyor olmas, mevcut sosyo-ekonomik hayat artlar ve bir kiinin günlük asgari gda ihtiyac göz önünde bulundurularak 2018 yl ramazan ayn balangcndan 2019 yl ramazan ay balangcna kadar olan sürede 19 lira olarak belirlenmesine karar verildii aktarld.

19 LRA OLARAK AçIKLANDI

Belirlenen bu miktarn, asgari miktar olduu, ftr sadakasnda verilecek miktar konusunda bir üst snr bulunmad ifade edildi. Bu konuda ideal olann, herkesin kendi hayat standardna göre asgari günlük gda harcamalarna denk düecek bir miktar vermesi olduu aktarlan açklamada, söz konusu miktarn, gda yardm veya nakdi olarak da ödenebileceine dikkati çekildi.

Ftr sadakasnn, Ramazan Bayramna kavuan ve temel ihtiyaçlarnn dnda belli bir miktar mala sahip olan Müslümanlarn, kendileri ve bakmakla yükümlü olduklar kiiler için, yerine getirmekle yükümlü olduklar mali bir ibadet olduunun alt çizildi.

Açklamada, yoksullarn ihtiyaçlarnn karlanmasna katkda bulunmak suretiyle, toplumda karlkl sevgi ve kardelik balarnn pekimesine vesile olan bu ibadetin meru klnmasndaki temel hedeflerden birinin, insanlarn paylama bilincini canl tutmak olduu kaydedildi.

Ana Sayfaya Git