Facebook'ta çocuğa cinsel taciz ve şantaja 2 yıl 10 ay hapis

DİYARBAKIR'da, Facebook'tan tanıştığı 12 yaşındaki kız çocuğu B.K.'ya cinsel tacizde bulunup, şantaj yaptığı iddiasıyla yargılanan 20 yaşındaki C.O., 2 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, suçtan pişmanlık duymadığı gerekçesiyle sanığın cezasında herhangi bir indirim uygulamadı.

Haberler 17.03.2017 - 08:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda ailesi ile birlikte yaayan B.K., 2016 yl Mays aynda bir facebook hesab açt. Bir süre sonra internet kafe iletmecilii yapan üpheli C.O., önceden tanmad çocuun hesabna Melek Sonmaz ve Ebru Yaar adl iki kadn profilinden arkadalk istei gönderdi. stek gönderen kiilerin ablasnn arkadalar olduunu sanan B.K., talepleri kabul etti. Sahte kadn profili kullanarak küçük kzla iletiim kuran C.O. ise, bir süre sonra madurla kendi kameras kapal ekilde görüntülü görüme yapt. Görüntülü görüme esnasnda srarla madurun soyunmasn isteyen üpheli, küçük çocua bask yapt. ddiaya göre, çocuk psikolojik bask üzerine belden yukardaki elbiselerini çkard. Bunun üzerine üpheli C.O. görüntüleri kaydettiini söyleyerek, daha fazla soyunmasn isteyip, tehdit etti. Yaananlardan korkan madur ise görümeyi sonlandrp, durumu ablasna söyleyince olay polise bildirildi. ikayet üzerine gözaltna alnan internet kafe iletmecisi C.O. tutuklanrken, olayla ilgili soruturma balatld.

IP ADRESINDEN TESPT EDILEN ÜPHELYE 16 YIL HAPS STEM

Soruturma sonunda hazrlanan iddianamede üpheli C.O., hakknda çocuun cinsel istismar, antaj ve Müstehcenlik suçlarndan 6 yldan 16 yla kadar hapis cezas talep edildi. üphelinin kulland bilgisayarn IP adresinin tespit edilmesi üzerine ev ve iyerinde arama yapldn belirten savc, C.O.nun ilettii internet kafedeki bilgisiyar hard disklerine el konulduunu söyledi. Hard diskler üzerinde yaplan incelemede üphelinin küçük çocuk ile iletiim kurduu Melek Sonmaz ve Ebru Yaar adl profillerle facebook oturumu açldnn tespit edildiini belirten savc, incelemede madurun kulland profile ilikin verilere de ulaldn kaydetti. üpheliye ait hard disklerde içerisinde hayvan barndran cinsel içerikli video bulunduunu belirten savc, ayn zamanda çocuk yata birey barndran 10 cinsel içerikli fotoraf tespit edildiini kaydetti.

SAVCI: TEMAS OLMAZSA DA HER TÜRLÜ CNSEL DAVRANI, STSMARDIR

Güvenlik kameras kaytlarna göre, C.O.nun olay günü geç saatlere kadar internet kafede bulunduunu ifade eden savc, üphelinin 12 yanda olan madura kar madurun rzas dahilinde cinsel istismarda bulunduu, sonrasnda maduru tehdit edip daha fazla soyunmasn istemesi nedeni ile antaj yapt, bu ekilde suçlar iledii anlalmtr. üpheli ile madur arasnda temas olmasa da 15 yan tamamlamam çocuklara kar gerçekletirilen her türlü cinsel davran cinsel istismardrdedi.

CNSEL STSMAR YERNE, CNSEL TACZDEN CEZA VERLD

ddianamenin kabul edilmesinin ardndan tutuklu sank C.O.nun yarglamas Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesinde yapld. fadesinde suçlamalar reddeden sank C.O., yarglama srasnda mahkemece serbest brakld. Davann son durumasnda söz hakk alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl avukat Remzi Atalay, olayn cinsel istismar suçu oluturduunu belirterek, sann bu kapsamda cezalandrlmasn istedi. Daha sonra kararn açklayan Mahkeme, sank C.O.yu çocua kar cinsel taciz ve antaj suçlarndan 2 yl 10 ay hapis ve 120 gün adli para cezasna çarptrd. Adli para cezasnn 2 bin 400 lira olduunu belirten mahkeme, parann 10 eit taksitte ödenmesine karar verdi. Sann yarglama aamasnda pimanlk göstermemesi ve cezann sann gelecei üzerinde herhangi bir etki yaratmayaca kanaatine varan mahkeme, cezada herhangi bir indirim uygulamad. Mahkeme sann olumsuz kiilik özellikleri nedeniyle ceza ile ilgili herhangi bir erteleme karar da vermedi.

Ana Sayfaya Git