Faciadan Dönüldü

8. Ana Jet Üs Komutanlığına girmek isteyen sivil servis aracının altına yerleştirilen, içinde amonyum nitrat ve çivi bulunan boru, görevliler tarafından fark edildi. Malzemeler fünyeyle imha edildi.

Haberler 16.05.2017 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz BEKLEYEN/Ahmet DEMR

DYARBAKIR-Terörle mücadele kapsamnda yürütülen hava operasyonlarnda önemli görev üstlenen Hava Kuvvetleri Komutanlna bal 8inci Ana Jet Üssüne, sabah saatlerinde giren Meteoroloji Bölge Müdürlüüne ait personel servis aracnn altnda, patlayc düzeneinde kullanlan boru ve içerisinde çivi ile amonyum nitrat tespit edildi. Araç nizameyeden dar çkarlarak, düzenek olduu belirtilen bölüm fünye ile patlatld. Olayla ilgili baz kiilerin gözaltna alnd belirtildi.

ÜSSE GRMEK STERKEN

Terörle Mücadele kapsamnda yürütülen hava operasyonlarnda önemli görev üstenen ve 15 Temmuz darbe giriimi srasnda Ankarada TBMM bata olmak üzere bir çok noktann bombalanmasnda yer alan 6 sava uçann kalkt, merkez Balar lçesindeki 8inci Ana Jet üssünde, sabah saatlerinde hareketli anlar yaand. 8nci Ana Jet Üs Komutanlna dün sabah personel tayan Meteoroloji Bölge Müdürlüüne ait servis arac, nizamiyede durdurularak aranrken, aracn altndaki borulardan üphelenen askerler detayl arama yapt. Sivil plakal servis arac daha sonra dar çkarld ve polise haber verildi.

MALZEMELER MHA EDLD

Olay yerine gelen özel harekat polisleri ve bomba uzmanlar caddeyi trafie kapatarak güvenlik önlemi ald. Bomba imha ekipleri daha sonra düzenee benzeyen bölümü fünye ile imha ederken, bomba düzeneinde kullanlan 2 boru içinde amonyum nitrat ve çivilerin bulunduu belirtildi.

Yetkililer, aracn altndaki düzenein tam olarak hazrlanm düzenek olmadn ve ancak düzenekte kullanlan malzemeler olduunu belirtererek, olayla ilgili baz kiilerin gözaltna alndn belirtti. Araç daha sonra incelenmek üzere çekici ile Emniyet Müdürlüüne götürüldü.

BAKANLIKTAN AçIKLAMA GELD

Öte yandan, Orman ve Su leri Bakanlndan, yaplan yazl açklamada, Diyarbakrda Hava Kuvvetleri Komutanlna bal 8inci Ana Jet Üssüne, sabah saatlerinde giren Meteoroloji Bölge Müdürlüüne ait personel servis aracnn altnda, patlayc düzeneinde kullanlan boru ve içerisinde çivi ile amonyum nitrat tespit edildii haberlerinin yer ald belirtildi. Açklamada, Bu araç Meteoroloji Bölge Müdürlüümüze ait olmayan özel bir firmann servis aracdr. Aracn Meteoroloji Bölge Müdürlüü ile hiçbir alakas yoktur. ifadesine yer verildi.

Ana Sayfaya Git