Faciayı camları kırarak önledik

Camların sandalyelerle kırılması hastane yangınında faciayı önledi.

Haberler 12.10.2017 - 08:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesi Kadn Doum Kliniklerinin ek binasnn 2nci katnda, pazar günü çkan ve hastanedeki 181 hastann tahliye edildii yangnda faciadan dönüldüü ortaya çkt.

Yangnn doum salonundaki elektrik panosunun patlamasyla balad, ameliyathane ve çocuk youn bakmndaki elektrik panolarnn pe pee patlad ve odalarn dumanla dolduu belirtildi. Youn bakm servisinde, 10 çocuun tedavi gördüü odaya giren doktor ve görevlilerin, camlar sandalyelerle krarak, dumann tahliyesini salad ve büyük bir faciay önledii örenildi.

YANGIN çIKTII SIRADA 3 KADIN DOUM MASASINDA BEKLYORMU

Merkez Balar lçesinde bulunan Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesi Kadn Doum Kliniklerinin ek binasnda 8 Ekim Pazar günü çkan yangnla ilgili detaylar belli oldu. Yangnn yaand gece, özellikle çocuk youn bakmnda büyük bir facia, doktor ve hastane görevlileri sayesinde ucuz atlatld. Yangn, saat 17.30 sralarnda, 3 kadnn doum hazrl yapt 2nci katta bulunan doum salonundaki elektrik panosundan çkt. Doktor ve salk görevlileri, yangn çkt srada bir kadnn doum yapmasn salarken, yeni doum yapan kadnla dier 2 kadn hastane bahçesindeki camiye tand. Buraya gelen ambulanslarla kadnlar, baka hastanelere sevk edildi.

CAMLARI SANDALYELERLE KIRIP, FACAYI ÖNLEDLER

Hastenede görevliler, doum salonundaki yangna müdahale ederken, bu kez bir üst kattaki ameliyathanenin elektrik panosu patlad. Burada çkan yangn srasnda, ameliyathanede kimse bulunmazken, ayn dakikalarda bu kez 4üncü kattaki çocuk youn bakm servisinde yaklak 10 çocuun tedavi gördüü bölümdeki elektrik panosu patlad. Bunun üzerine çkan yangnla birlikte çocuk youn bakm, dumanlar altnda kald. O srada tedavi gören çocuklar, cihaza bal bulunduu için youn dumandan etkilenmedi. Doktor ve görevliler, duman tahliye etmek için bu kata girdi. Görevliler, itfaiyle ekipleri gelmeden hemen önce bulduu sandalyelerle camlar krarak, dumann tahliyesini salad. Daha sonra çocuklar, buradan çkarlarak, ambulanslarla baka hastanelere sevk edildi. Doktorla görevlilerin bu çabas, büyük bir faciay önlerken, itfaiye ekiplerinin gelmesiyle camlar özel aletlerle krld. Youn duman, ekiplerin çalmasyla hastane katndan giderildi. Hastanenin ilk önce 2nci kattndaki elektrik panosunun patlamasyla çkan daha sonra 3üncü ve 4üncü katlardaki panolarn yanmasyla devam eden yangnn çk nedeni için soruturma balatld.

Öte yandan farkl hastanelere sevk edilen 181 hastann büyük ksmnn, merdivenlerin bulunduu bölümlerde duman olmas nedeniyle yangn merdivenlerinden tahliye edildii örenildi. Yangn sonras hastane içindeki dumanlar, yaklak 2 saat süren çalma sonras tahliye edilirken, hastanenin gece saatlerinde yeniden faaliyete balad belirtildi.

Ana Sayfaya Git