Faili meçhul bırakmayız!

Baro Başkanı Özmen, cinayeti faili meçhul bırakmayacaklarını belirtirken, "Bir kez daha bize bıraktığı mirasa sahip çıkacağımızın sözünü verip, barış, demokrasi, özgürlük ve insan hakları mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Haberler 29.11.2016 - 09:30 Son Güncelleme : 29.11.2016 - 09:34

Eski Diyarbakr Baro Bakan Tahir Elçinin merkez Sur ilçesinde yaanan çatmalarda hasar gören tarihi Dört ayakl Minare önünde basn açklamas yaptktan sonra çkan çatmada yaamn yitirmesinin üzerinden bir yl geçerken, o gün Yeni kap sokakta yaanan çatma ile ilgili yeni görüntüler ortaya çkt. Bir iyerinin güvenlik kameras görüntülerinde cadde banda 2 polisi ehit eden 2 PKKlnn hzla sokaa girii ve insanlarn panik halinde kaçlar görünüyor. Elçi dün vurulduu yerde ve mezar banda anlrken, Diyarbakr Baro Bakan Ahmet Özmen Bir kez daha bize brakt mirasa sahip çkacamzn sözünü verip, bar, demokrasi, özgürlük ve insan haklar mücadelesini sürdürmeye devam edeceimizi belirtmek isteriz dedi.

VURULDUU YERDE ANILDI

Elçinin hayatn kaybettii terör saldrsnn gerçekletirildii Dört Ayakl Minarenin bulunduu Yenikap Sokaktaki törende, terör olaylarnda zarar gören Dört Ayakl Minareye dikkati çekmek amacyla düzenledii basn açklamasndaki konumas hoparlörden dinletildi. Diyarbakr Baro Bakan Ahmet Özmen, Elçinin tam bir yl önce bu sokaktan herkese seslendiini hatrlatt.

Özmen, Elçinin barn sesi olduunu ve ömrünü insan haklar mücadelesine adadn dile getirerek, öyle devam etti: Elçi, ftratnn geleceini salk veren bir rüzgar gülüydü aslnda. Elçinin dikkat çektii ve engellemek için de hayatn ortaya koyduu olaylar, bütün arlyla yaand ve toplumda kaybolmayacak kadar derin izler brakt. Tahir Elçi, 1990l ylllarda yaanan ve ar bedeller ödenen sürecin tan olarak, bir aydn, hukukçu ve insan haklar savunucusu sorumluluuyla her frsatta ve her süreçte toplumsal barn tesisi için çaba sarf etmi, herkesi toplumsal sorunlarn, özellikle de Kürt sorununun çözümüne katk sunmaya davet etmitir. Bulunduumuz bu mekanda ald son nefese kadar da bunu yapmaya devam etmitir.

FAL MEçHUL KALMAYACAK?

Özmen, Diyarbakr Barosu, dostlar ve arkadalar olarak ömrünü faili meçhul cinayetlerin aydnlatlmasna adayan Elçinin dosyasnn takipçisi olduklarn aktard. Elçinin soruturma dosyasnn faili meçhul dosyalar kervanna katlmasna asla müsaade etmeyeceiz. diyen Özmen, ölümünün birinci ylnda Elçiyi sevgi ve minnetle andklarn dile getirdi.

Özmen, Bu vesileyle bir kez daha bize brakt mirasa sahip çkacamzn sözünü verip, bar, demokrasi, özgürlük ve insan haklar mücadelesini sürdürmeye devam edeceimizi belirtmek isteriz. ifadesini kulland. Daha sonra Elçinin hayatn kaybettii Dört Ayakl Minarenin bulunduu sokaa karanfiller brakld. Programa Tahir Elçinin ei Türkan Elçi, Diyarbakr Barosundan avukatlar, CHP Milletvekili Sezgin Tanrkulu, HDP milletvekilleri Meral Dan Beta ve Feleknas Uca ile baz sivil toplum kurulularnn temsilcileri katld.

MEZARI BAINDA ANMA

Merkez Balar ilçesindeki Yeniköy Mezarlnda düzenlenen anma töreninde, mevlit okundu, dua edildi, Elçinin mezarna karanfil brakld. Törene katlan CHP Genel Bakan Yardmcs Veli Ababa, Elçinin hayatn kaybetmesinden duyduklar üzüntüyü dile getirerek, bata ei olmak üzere tüm sevenlerine basal diledi.

Aslnda Elçiye deil, onun temsil ettii deerlere kurun skld. Tahir Elçi bar, demokrasiyi ve insan haklarn savunuyordu. O gün o sklan kurun sadece Tahir Elçinin bedenine deil, bütün bu deerleri savunan insanlara kar yapld. Onun tad bar bayran düürmeyeceimizi belirtiyoruz. diyen Ababa, saldrnn faillerinin ortaya çkarlmas için mücadele edeceklerini aktard.

Diyarbakr Barosu Bakan Ahmet Özmen de, yaplan konumalarn ve bugün anma etkinliklerine gösterilen ilginin Elçinin bu halk ve toplum için neler yaptnn göstergesi olduunu belirtti.

ORTAYA çIKAN YEN GÖRÜNTÜLER

Baro Bakan Tahir Elçinin merkez Sur ilçesi tarihi Dört ayakl Minare önünde bir yl önce öldürülmesinden sonra balatlan soruturmada imdiye kadar bir sonuç alnamazken, olay ile ilgili yeni görüntüler ortaya çkt. Olayn yaand Yeni kap sokakta bir iyerinin güvenlik kameras görüntülerinde, cadde banda polis memurlar Ahmet çiftaslan ve Cengiz Erduru ehit eden PKKllar Mahsun Gürkan ve Uur Yakrn sokaa hzla girii, kaçmalar ve silah sesleri ile vatandalar ise esnaflarn kaçlar görünüyor.

Ana Sayfaya Git