Faizsiz Krediler Yarın Başlıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığı ile KOBİ'lere verecekleri 50 bin lira faizsiz kredi başvurularının pazartesi günü başlayacağını belirterek, "Bundan 15 bin KOBİ'nin istifade edeceğini tahmin ediyoruz." dedi.

Haberler 11.12.2016 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Özlü, Düzcede Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii (DESOB) tarafndan düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantsna katld. Düzce Valisi Zülkif Dal, esnaf ve i adamlarnn katld toplantda konuan Bakan Özlü, hükümet olarak ekonomik hayatn temel direkleri olan esnaf sanatkarlarn her zaman yannda olduklarn söyledi. Ülke ekonomisindeki gelime ve iyilemeleri esnafa yanstacaklarn ifade eden Bakan Özlü, öyle konutu:

Son dönemde ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Bu skntlar çounlukla küresel ekonomideki deikenlik ve zorluklardan kaynaklanyor. Biz hükümet olarak bu dönemin geçici olduunu düünüyoruz. Bu sürecin Türkiyeyi çok fazla etkilemeyeceine inanyoruz. Bunu söylerken iki eye dayanyoruz. Bunlardan birincisi, ekonominin özellikle bütçenin devlet ve hükümet bütçesinin salam olmasdr. kincisi, milletimize güveniyoruz. Cumhurbakanmz bir çarda bulundu herkes dövizini bozdurdu. Esnaflarmz da kampanyalar balatt.

HEDEF 15 BN KOB

Bakan Özlü, KOSGEB aracl ile KOBlere 50 bin liralk kredi bavurularnn pazartesi günü balayacan söyledi. Kredi hakknda bilgiler veren Bakan Özlü, lk 12 ay ödemesiz olacak. Kalan sonra ki dönemde 36 ayda ödeme olacak. Faizsiz olacak. Bunun faizsiz bakanlmz karlayacak. 3 aylk eit taksitlerle bu ödemeler yaplacak. Bunu pazartesi günü balatacaz. Bundan 15 bin KOBnin istifade edeceini tahmin ediyoruz. Benim sorumluluk alanma giren bakanln bu tür bir katks olacak dedi.

Ana Sayfaya Git