Farklılıklar birliğimizin zenginliğidir!

Şimşek, "Farklılıklar demokratik birliğimizin zenginliği olmalı, kuvvetler çatışmasına dönüşmemelidir. Bu nedenle, devlet kapsayıcı hakem devlet olursa, sivil iktidarları vasıtasıyla adaletli olma uygulamalarını daha iyi görebileceğine inanıyoruz" dedi.

Haberler 07.09.2021 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genel merkezi Diyarbakrda bulunan Toplumsal Mutabakat Derneinin (TMD) 1.Olaan Kongresinde Mahmut imek, genel bakanla seçildi. imek kongrede yapt konumasnda, Farkllklar demokratik birliimizin zenginlii olmal dedi.

Düünce ve toplumsal adalet için sivil ombudsmanlk sloganyla geçtiimiz aylada kuruluunu gerekletiren TMDnin 1.Olaan Kongresi, Güneydou Gazeteciler Cemiyeti Lokalinde gerçekletirildi. Kongrede 41 kiilik kurucular kurulu yeni yönetimini ve bakann seçti. Yaplan seçimde Genel Bakanla imek seçildi.

Seçimin ardndan teekkür konumas yapan imek, yapt açklamada, dernek Sivil Ombudsman Platformunu oluturmaya kararl olduklarn belirtti. imek, Amacmz ve çkarsz varolu sebebimiz kamu ile sivil kamuoyu arasnda, sivil ile sivil arasnda, sivillerle siyasetler arasndaki tüm olumsuzluklar karsnda cesaretle empati ekerek, diyalog üreterek, bar, adaleti ve istikrar ülke sathnda salamaya katk sunmaktr dedi.

imek, ülkede bir takm reformlara ihtiyaç olduunu aktararak, öyle konutu:

FARKLILIKLAR DEMOKRATK BRLMZN ZENGNL OLMALI

Ülkede kimlik siyaseti ve alan hkimiyeti çelikisiyle yaamak yerine, eriilebilir demokratik haklar ve iyi bir yaam standardn bulmak hedeflenmelidir. Farkllklar demokratik birliimizin zenginlii olmal, kuvvetler çatmasna dönümemelidir. Bu nedenle, devlet kapsayc hakem devlet olursa, sivil iktidarlar vastasyla adaletli olma uygulamalarn daha iyi görebileceine inanyoruz. Ülkede bakanlk sistemini destekleyen yeni, zero bir Anayasa ve Bakanln yerel yönetimler yasalar muhtemelen 2023 seçimleri sonrasna kald. Buna ramen ksa sürede ülkemizi ve bölgemizi rahatlatacak, pratikte acilen uygulanacak sosyo ekonomik, demokratik reformlara ihtiyacmz var. Kucaklayc lman bir siyaset izleyecek iktidar kadar, bu reformlar ülke sathnda ortak aklla ele alacak bir muhalefet anlayna ihtiyacmz var ve henüz bunlar yapmaya az da olsa zaman var. üphesiz her iktidar, devletin bekas kadar, sivil demokrasinin bekas, kendi siyasi iktidarnn bekas, beraber yaad kimliklerin, inançlarn ve özgürlüklerin de bekas ve garantörüdür. Tüm siyasi partilere izninizle öyle seslenmek istiyorum. ster ktidar olun, ister muhalefet, devleti yaatn, ama devletin partisi olmayn. Partinizden yana olun, ama parti devleti olmayn ki, her vatanda sizi hizmet amacyla getirdii yerde araynca bulabilsin.

Ana Sayfaya Git