Faydacı ve fırsatçı!

FETÖ/PDY'nin ilteşim programı ByLock kullandığı iddiasıyla tutuklanan ve etkin pişmanlık yasasından faydalanmak üzere örgütle ilgili itiraflarda bulunan İl Jandarma eski Komutanı Hasan Ceyhun Keleş, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 30.12.2017 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 Temmuz darbe giriimi soruturmas kapsamnda 24 Temmuz günü gözaltna alnan, 29 gün gözaltnda kaldktan sonra tutuklanan,etkin pimanlk yasasndan faydalanmak üzere örgütle ilgili itiraflarda bulunan ve hakknda Anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldrmaya veya görevini yapmasn engellemeye teebbüs, TBMMyi ortadan kaldrmaya veya görevini yapmasn engellemeye teebbüs ve Silahl terör örgütüne üye olmak suçlarndan 3 kez arlatrlm ömür boyu ve 15 yl hapis cezas istemiyle dava açlan Diyarbakr eski l Jandarma Komutan Albay Hasan Ceyhun Kelein yarglanmas tamamland. Kelei, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 5 yl hapis cezasna çarptrp, tahliyesine karar veren Diyarbakr 4üncü Ar Ceza Mahkemesi gerekçeli kararn açklad.

AKINCILAR DDANAMESNDEN çIKARILDII DDA EDLEN SYAS BASKI BÖLÜMÜ

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun, Aknc Üssü iddianamesinden çkarldn iddia ettii, CHP Genel Bakan Yardmcs Bülent Tezcann ise eski Jandarma Genel Komutan Orgeneral Galip Mendinin kaçrlmasna ilikin iddianamedeki dört paragrafn, Aknc iddianamesinde iki paragrafa indirildiini açklad bölümler Hasan Ceyhun Kele davasnn 54 sayfalk gerekçeli kararnda yer ald. FETÖ/PDY terör örgütü hakknda genel bilgilerin açkland bölümde, Siyasi bask balyla yer alan ksmda, örgütün siyasetle ilikisinin faydac ve hatta frsatç temelde olduu belirtilerek u ifadelere yer verildi:

Öncelikle siyaset ve kurumlar üzerinde etkili olarak kadrolamann önünü açmay, elemanlarn etkili konumlara tamay, onlarn korunup kollanmasn salamay hedeflemektedir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken dier önemli husus örgütün taeronluunu yapt politikalar devlete hakim klmak istemesidir. Bata uyuturucu, terör ve Kürt sorunu olmak üzere; iç güvenlik, d politika, uluslararas güvenlik, bölgesel ve küresel ilikiler, uluslararas kurulular, ekonomi, eitim ve benzeri konularda kendi alternatif politikalarn üretip, bunlarn devlet ya da hükümet politikas haline gelmesini salamaya çalmaktadr. Siyasi ve sosyal konularda kendi düünce ekseni etrafnda bir kamuoyu oluturmak, tüm toplumu hedef alp kendi anlaynca terbiye etmek, karar alc ve politikaclar etkilemek amaçlaryla özel olarak yetitirilmi ve medyada, televizyon programlarnda ön plana çkartlm çok sayda akademisyen ve gazeteci, FETÖ/PDY mensubu olarak ulusal ve uluslararas politikalara yön verebilmek adna bata alg operasyonu olmak üzere her türlü yolu denemektedir. Bunlarn yan sra örgüt, mensuplarn milletvekili olarak meclise sokmay istemekte, ilgi gösterdii kanun tasarlar hakknda hukuk bürolar aracl ile çalmalar yapp medya organlarnn katlm ile yasama sürecine müdahil olmaya çalmaktadr.

DER TERÖR ÖRGÜTLERNE SIZDILAR

FETÖ/PDY terör örgütünün, dier terör örgütlerine szd kaydedilen kararda, her terör örgütünün içinde, siyasi partilerde, sivil organizasyonlarda, irketlerde, bütün kamu idarelerinde Fethullahç kadrolamas bulunduu belirtildi. Örgütün bu kadrolarn kullanarak her eyden haberdar olduu ve bütün bilgilerin abilere, imamlara ve örgütün üst yönetimine aktarld kaydedilen kararda, öyle denildi:

Fethullah Gülen ve örgüt yöneticileri, elde ettikleri bilgileri, yabanc ülkelere ve istihbarat örgütlerine tayp, karlnda imtiyaz elde etmeyi ummaktadr. Bu amaçla örgüt, devleti ve yönetenleri kötüleyip, uluslararas tekilatlar ve devletlere karalamada bulunmaktadr. Türkiye Cumhuriyetinin d politikasn, iç politik meselelerini hasm gibi eletirip, dümanca tavr almakta, devletin uygulad politikay geçersiz, yararsz gösterip devlet aleyhine kullanmaktadr.Türkiyenin verdii resmi bilgilerin tersine açklama yapp yabanc ülkeleri, uluslararas organizasyonlar kandrmaktadr. Uzunca bir süre istihbarat birimleri araclyla her alanda bilgi topladklarndan istihbarat ve bilgiyi kullanarak yabanc devletler ve uluslararas tekilatlar nezdinde inandrclk salamaktadrlar. Örgüt, elindeki devlet arivleri ve bilgi kaynaklarn kullanarak resmi bilgi ve açklamaya kar argüman gelitirip, devletin resmi bilgisini çürütmeye çalmaktadr. Örgüt üyesi kamu görevlileri edindikleri bilgileri devlete vermeyip saklayp sessiz kalmaktadr. Fethullah Gülen ve örgütü, önce belirli bir strateji üzerinde hareket edip, PKKya kar olduunu ifade ederek mücadele verdiini savunmutur. Örgüt, 2007 ve sonrasnda hem TSKya kar hem PKKya kar vurulan darbelerde inisiyatif alarak, devlet içerisinde vazgeçilemez bir konum elde etmek istemitir. PKK karsnda, polis, yarg, eitim, istihbarat gibi unsurlar kullanarak sava araclyla devlet kurumlar içerisinde derinlik elde etmek istemitir. Suriye ve Irakta balayp yaylan DEA terör örgütüne Türkiyenin destek verdii algsn yayp bunu ispata çalan Fethullahç Terör Örgütü, MT insani yardm TIRlarnda arama yapmaya kalkmtr. Dileri Bakanlndaki gizli Suriye toplantsn dinleyip servis etmitir. Propaganda ve dedikodu yoluyla çatmalarda yaralanan DEA üyelerinin Türkiyede tedavi edildiini ve Türkiyenin örgüte lojistik destek saladn, petrolünü satn aldn, DEA örgütünün eleman toplamasna ses çkarmadn iddia etmitir. Örgüt, bu iddialarn yurt dndaki istihbarat ve güç merkezlerine tayarak devleti zorda brakmaya çalmtr.

Ana Sayfaya Git