Feraşin yaylası şenlendi!

Bayramda tatile gidemeyen vatandaşlar günlerini değerlendirmek için Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinin Feraşin ve 2 bin 850 rakımlı Kato Dağı eteklerinde bulunan yaylalara akın etti.

Haberler 10.06.2019 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta vatandalar, aileleriyle birlikte kentin gürültüsünden uzak yerleri tercih etti. Vatandalarn en çok tercih ettii yerlerin banda güvenlik güçleri tarafndan teröristlerden arndrlan Ferain ve Kato Da eteklerinde bulunan yaylalar oldu. Vatandalar, adeta yaylalara hücum ederek uzun süren k mevsiminin ardndan çok özledikleri yaylalarn keyfini doyasya yaad. rnak ve çevre illerden gelen vatandalar Beytüebap Zümrüt Kaplcasnda geceleri çadr kurarak, Kato Da manzarasnda yüzmenin keyfini de çkaryor. Gündüzleri ise yaylalara akn ediyor.

Terör bitti vatandalar yaylalara akn etti

rnak, Hakkari ve Van üçgeninde bulunan Ferain yaylasnda, benzersiz doal güzellikleri ve temiz havasyla, güvenlik güçlerinin baarl terör operasyonlar sonras huzur hakim oldu. Güvenlik ortamn saland Ferain yaylas, doal güzellikleriyle görsel bir ölen sunarken, vatandalar temiz hava solumann ve souk sularndan içmenin mutluluunu yaad.

Ferain yaylasna gezmek için gelen Selahattin Taar, yaylann doa harikas bir yer olduunu belirterek yetkililerin bir an evvel yollar onarp tantp burann tantmn yapmas gerektiini söyledi. Taar, Bu yaylalar artk huzur yaylas diyebiliriz. Mevsimin bu aynda bile bir taraf karlarla kapl, bir taraf yeillik ve bir taraf sular. Ben çok mutlu oldum. nallah bir daha terör sknts yaamayz ve sürekli bu yaylalara rahat bir ekilde gelebiliriz dedi.

Ana Sayfaya Git