'Festivale gidiyorum' diye çıktı, bir daha dönmedi

Mardinli Aydın Ekinci, 2012'de Ankara'da sebze toplayıcılığı yaptığı sırada festivale gideceğini belirterek ailesinin yanından ayrıldı.

Haberler 03.09.2020 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Mazda ilçesine bal krsal Karalan Mahallesinde yaayan Ekinci ailesi, 8 yl önce sebze toplaycl yapmak için Ankarann Beypazar ilçesine gitti. Burada çalan aile üyelerinden Aydn Ekinci (40), bir gün Festivale gidiyorum diyerek evden çkt. O gün Aydn Ekinciden haber alamayan aile üyeleri, durumu polise bildirdi. Evden çktktan 2 ay sonra akrabalarn arayp Ben Ankarada bir evde tutuluyorum, size adres vereceim gelip beni alacaksnz diyerek yardm talep eden 3 çocuk babas Ekinciden 8 yldr haber alamayan ailesi, Aydn Ekincinin bulunmas için Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana seslenerek yardm talebinde bulundu.

Mafyann, çetelerin eline dütüünü düünüyorum

Aydn Ekincinin aabeyi Reat Ekinci, Mardinden Ankaraya sebze toplamaya gittiklerini söyledi. çaltklar bölgede uzun yllar bulunduklar için ev ve araba aldklarn belirten Ekinci, Aydnn her sene haziran aynda düzenlenen festivale kendi arabasyla gittiini ve o günden sonra bir daha kendisinden haber alamadklarn ifade etti. Kardeinin mafya veya çetelerin ellerine dümü olabildiini aktaran Ekinci, Kardeimin mafya veya çetelerin ellerine dütüünü düünüyorum. çünkü, son olarak bizim akrabalarmza telefon açp Ankarada bir yerde tutulduunu, adres vereceini söyledikten sonra ne bir adres verebildi ne de kendisine ulaabildik. Kardeimin adna kaytl tanmaz mal, mülk ve otomobillerimizi satamyoruz. Sürdüümüz araçlardan da trafikten ceza yiyoruz. Biz bu durum için dava açtk, avukat bey iki senedir urayor, bir ey yapamyor. Ankara Emniyet Müdürlüü ve savcla bavurduktan 4-5 ay sonra, kardeimin kendi iradesiyle gittii için dosya kapand. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana sesleniyorum, kardeimi bulun dedi.

Ana Sayfaya Git