Fethi Sekin'in şehit olduğu adliye saldırısındaki mühimmatlar tatlı kutularında gelmiş

İzmir'de, polis memuru Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can'ın şehit olduğu adliye saldırısı için bomba ve tüfek mermilerini temin ettiği belirlenip, yakalanan ve önceki gün tutuklanarak cezaevine gönderilen Suriye uyruklu, PKK/KCK'lı terörist Delil Hıso'nun ifadesinde, saldırıda kullanılan mühimmatların tatlı kutularında İzmir'e getirildiği ortaya çıktı.

Haberler 15.10.2021 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

zmir Cumhuriyet Basavclnca, zmir Adliyesine yönelik 5 Ocak 2017de, PKK/KCKl teröristlerce gerçekletirilen, polis memuru Fethi Sekin ve mübair Musa Cann ehit olduu saldryla ilgili yürütülen soruturma kapsamnda; Delil Azzo kod adl Suriyeli PKK/KCKl terörist Delil Hso, polis ekiplerince yakaland. Delil Hsonun, zmir Adliyesine saldran teröristlerin kulland Kalanikof tüfek mermilerini, TNT malzemelerini ve el bombalarn zmire getirdii belirtildi. Teröristin, 2015 ylnda Mardinin Nusaybin ilçesinde güvenlik güçlerine yönelik gerçekletirilen 3 bombal eylem ve zrhl polis aracna yaplan silahl saldr eylemlerine katld da ifade edildi. Delil Hso, önceki gün polisteki ilemlerinin ardndan devletin birliini ve ülke bütünlüünü bozma suçundan zmir Sulh Ceza Hakimliine sevk edildi. Hso tutuklanp, cezaevine gönderildi.

FADES ORTAYA çIKTI

Terörist Delil Hsonun ifadesi de ortaya çkt. Bask sonucu YPGnin Hebat Kampnda eitim ald belirtilen Hsonun çukur eylemlerinde barikat kurup, Ahmet Kaya Köprüsünün patlatlmasnda kullanlan bombalar getirdiini söyledii örenildi. Hsonun ifadesinde Kzltepede bir tekstil firmasnda çalrken patronun yeeni A.Ö. ile zmire okul arkada Fadi Yusufun yanna gitmeye karar verdiklerini ve numarasn ailesinden bulup iletiime geçtiklerini belirtip, Yusuf, otobüs bileti aldktan sonra haber vermemi istedi. Terminale geldikten sonra Yusufu aradm. Bana, üzerimdeki giysileri sordu. Sonra yanmza elinde 5 tatl kutusu olan brahim Hamo geldi. Hamo, otobüste hangi koltuklarda oturduumuzu sordu. Sonra tatl kutularn koltuklara brakt. Ardndan da Yusufa iletilmek üzere bin lira verdi dedii de yer ald. Hsonun, kutularn içinde ne olduunu sormasna ramen Hamonun srarla açlmamas konusunda uyarda bulunduunu söyledii de ifadede yer ald.

ZMR PATLATACAIZ

zmirde kendilerini Fadi Yusufun yan sra Fener ve Sekvan isimli kiilerin karladn belirten Hsonun, Buca ilçesinde evde kaldk. Bir süre sonra kutular açld. Üst taraflarnda tatl, altlarnda ise ayr vaziyetlerde 150 Kalanikof mermisi, TNT patlaycs ve el bombas vard. Görünce ardm ve Fadiye bunlar sordum. O da bana, zmiri patlatacaz dedi. Sonrasnda kutular yoku bir yerde oturan Azad isimli birinin evine götürüp, verdik. Bir hafta kaldktan Kzltepeye döndüm dedii örenildi.

zmirden döndükten sonra Fadi Yusuf ile irtibat kurmadn belirten Hsonun daha sonra yaananlar ise öyle anlattna yer verildi:

2017 ylnn ortalarnda Yusufun kendisini arayp, zmirde adliyeye eylem yaptk. Bir polis öldü. Onun için buradan gidiyorum. Azad alrlarsa ben de aça çkarm. O nedenle Kamlya gidiyorum dediini söyledi.

Öte yandan 2. Sulh Ceza Hakimlii, zmir Cumhuriyet Basavclnn, terör örgütü mensubu Delil Hsonun ifadesi dorultusunda kimlikleri belirlenen 3 üpheli hakknda yakalama emri verilmesi talebini uygun buldu.

Ana Sayfaya Git