Fethullah Gülen hakkında son dakika! Akıbeti belli oldu

Adana'da devam eden Fethullah Gülen ve bazı iş adamları davasında flaş gelişmeler yaşandı. Yaşanan gelişmelerde Fethullah Gülen'in de akıbeti yavaş yavai belirleniyor. TC vatandaşlığından çıkarılması için start verildi. Böylece, mahkeme kararı ile Gülen hakkında ilk kez bir 'vatandaşlıktan çıkarma kararı' alınmış oldu.

Haberler 26.05.2017 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adanada devam eden Fethullah Gülen ve baz i adamlar davasnda fla gelimeler yaand. Yaanan gelimelerde Fethullah Gülenin de akbeti yava yavai belirleniyor. TC vatandalndan çkarlmas için start verildi. Böylece, mahkeme karar ile Gülen hakknda ilk kez bir vatandalktan çkarma karar alnm oldu.

çounluunu i adamlarnn oluturduu aralarnda FETÖ/PDY lideri Fethullah Gülenin de olduu 25i tutuklu 14ü firari 105 sank hakknda terör örgütüne üye olmak ve terör örgütüne finans salamak suçundan 25er yl hapis cezas ile cezalandrlmalar istemiyle Adana 11inci Ar Ceza Mahkemesine dava açld.

Mahkeme Fethullah Gülenin vatandalktan çkarlmas için Adalet Bakanlna yaz yazd. Gülenin vatandalktan çkarlmas için gönderilen yazdaki gerekçe bölümünde ise öyle yazld:

2 Ocakta çkan 680 sayl Kanun Hükmünde Kararname ile Türk Vatandal Kanununun 29uncu maddesine göre Türk Ceza Kanununun 302nci, 309uncu, 310uncu, 311inci, 312nci, 313üncü, 314üncü ve 315 inci maddelerinde yazl suçlar nedeniyle hakknda soruturma veya kovuturma yürütülen ve yabanc ülkede bulunmas nedeniyle kendisine ulalamayan vatandalar, bu durumun soruturma aamasnda Cumhuriyet savcs veya kovuturma aamasnda mahkeme tarafndan örenilmesinden itibaren bir ay içinde vatandalklarnn kaybettirilmesi amacyla Bakanla bildirilir. Mahkememizde yukarda atl suçlardan yarglamas devam eden sank Fethullah Gülenin savunmas alnamadndan ve hakknda yakalama karar çkarld halde bu sann yurt dnda bulunduu anlaldndan gereinin ve ifasnn KHK hükmü gereince Adalet Bakanlna sunulmutur.

Türkiyede ilk olarak 11inci Ar Ceza Mahkemesinin bu yönde bir karar ald örenildi. dha

Ana Sayfaya Git