Fetih suresini okutarak sınav sorularını vermişler

FETÖ tarafından 2012 yılı Polis Akademisi Giriş Sınavı sorularının sınav öncesi elde edilerek aynı yapılanmaya mensup kişilere verildiği iddiasıyla haklarında dava açılan 20'si tutuklu 45 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haberler 02.08.2017 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünce (FETÖ), 2012 yl Polis Akademisi Giri Snav sorularnn snav öncesi elde edilerek ayn yaplanmaya mensup kiilere verildii iddiasyla haklarnda dava açlan 20si tutuklu 45 sann yarglanmasna devam edildi.

Ankara 15. Ar Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Yerlekesindeki salonda görülen durumaya, tutuklu ve tutuksuz sanklar, taraf avukatlar ile sank yaknlar katld.

Sank Muharrem ç, hukuk fakültesine girmek istediini ancak girdii ilk üniversite snavnda yeterli puan alamaynca FETÖye ait yurtlarda görevli müdüre söyleyerek bir yl daha snava hazrlandn kaydetti.

Kald FETÖ evlerinde Fatih isimli bir ahsn kendisiyle ilgilendiini, Fatihin kendisini snavdan önce eve çardn ve snav sorularnn kendisine verildiini aktaran Muharrem ç, Fatih beni eve çard, evde Habip isimli Ankaradan gelen ahs vard. Ankaradan gelen ahs bir metin çkard ve bana yemin ettirdi. Ardndan çantasndan bir kitapçk çkard, ayn deneme snav gibiydi. Bu sorulara çal, snavda benzerleri çkabilir. dedi. Ben sorular çözdüm. Sonra Fatihe bu sorularn ne olduunu sorduumda deneme snav olduunu söyledi ama bana snav sorular olduunu söylemedi. Zaten ben de böyle bir talepte bulunmamtm. Snavda sorularn çounun ayn olduunu gördüm, tedirgin oldum ama korktuum için snavdan çkmadm. ifadelerini kulland.

Üniversite snavndan iyi puan aldn, istedii bölümü kazanabilecek puan almasna ramen Fatihin telkinleriyle polis akademisine gittiini bildiren Muharrem ç, akademi döneminde zaman zaman sohbetlere katldn ancak bir süre sonra yaplan uygulamalardan ötürü FETÖden souduunu öne sürdü.

Muharrem ç, 17-25 Aralk sürecinden önce Ankarada son bir sohbete gittikten sonra FETÖden ayrldn dile getirerek, sözlerini öyle sürdürdü:

stanbuldayken Fatih beni arad, ayrlmamam gerektiini söyledi. Ben de Kaynarcada bir kafeye gel dedim. Kafede bana Niye ayrlmak istiyorsun? dedi. Namaza izin vermiyorsunuz. dedim. O da bana Cemaatten ayrlrsan dinden soursun, ayrlp ateist olan bir sürü insan var. dedi. Ben kafeden çktm ve görümek istemediimi söyledim. Basklara ramen bir daha sohbete gitmedim ama basklar devam etti. Burak Bostan isimli ahs benim liseden arkadam, Ankaraya geldiinde benimle görümek istediini söyledi. Bulutuumuzda cemaatten ayrlarak kötü yaptm, sahipsiz kalrsam bama kötü eyler gelebileceini söyledi. Burak Bostan ve Yunus Güney ile Maltepede bir kez daha görütük. Bana tekrar cemaate gelmemi, devletin cemaatin elinde olduunu söylediler. Türk Silahl Kuvvetlerinin yüzde 77si bizde, emniyetin çou bizden. Bize kar operasyon yapsalar bile bizi bitiremezler. eklinde konutular.

Örgütün hiyerarik yaps içerisinde yer almadn ve FETÖnün asl amacn darbe giriiminde anladn ifade eden Muharrem ç, beraat talebinde bulundu.

Muharrem ç, beyanlarnda geçen Fatih kod adyla tand örgüt üyesinin de sank enol Dalgç olduunu söyledi.

Bildiklerinizi anlatn çars

tirafç olan sanklardan Seyfullah E. de lise yllarnda o dönem cemaat olarak adlandrlan FETÖ ile tantn ancak örgütsel bir faaliyetinin olmadn öne sürdü.

Darbe giriiminden sonra emniyete giderek bildiklerini anlattn bildiren sank Seyfullah E, Kod ad kullanmadm. Hiçbir vakit devlet aleyhine çalmadm. 17-25 Aralktaki bürokratik darbe giriimi öncesi birçok insan gibi ders çalmak, kendime güzel bir gelecek hazrlamak için gittim. ifadelerini kulland.

Levent kod adyla tand sank Emre Yldzn kendisiyle ilgilenen FETÖ mensubu olduunu öne süren sank Seyfullah E, eve gelen baka bir örgüt üyesinin Fetih suresini okutarak kendilerine akademi snav sorularnn verildiini kaydetti. Seyfullah E, sözlerini öyle sürdürdü.

Emre Yldz, gelin arkadalar ders çalalm dedi. Ouzhan Keskinle eve gittik. Evde baka bir ahs daha vard. Abdest alarak ibadet edelim, Kuran okuyalm dediler. Fetih suresini okuduk, ellerimizi Kurana el bastrarak annemizin, babamzn üzerine yemin ettirdiler ama ne için yemin ettiimizi bilmiyorduk. Eve gelen dier ahs siyah bir çantadan sorular çkard, çaln bunlara dedi. Daha sonra sorular veren ahs gitti. Snava girdiimde sorular çözmeye baladm. Snavdan çktktan sonra Ouzhanla konutuumuzda sorularn bize gösterilen sorular olduunu anladk. Snav sorularn kendi çabalarmla çözdüm, sorular elde etmek gibi bir giriimde bulunmadm. Örgütün hiyerarik yaps içinde bulunmadm.

Sank Emre Yldzn suçlamalar inkar ettiini ancak anlattklarnn yaanm olaylar olduunu ifade eden sank Seyfullah E, dier sanklarn da devlete hizmet için bildiklerini anlatmas gerektiini söyleyerek beraat talebinde bulundu.

Savunma yapan dier sanklar ise suçlamalar reddederek, tahliye ve beraat talebinde bulundu. Durumaya, yarn devam edilecek.

Ana Sayfaya Git