FETÖ, Biden’in kampanya gezilerinde Türkiye aleyhtarı propaganda yapıyor

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), Demokrat Parti adayı Joe Biden’in seçim kampanyasını da Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine karalama kampanyasına dönüştürmeye çalıştığı öğrenildi.

Haberler 22.08.2020 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DHAnn güvenlik kaynaklarndan edindii bilgilere göre, Bidenin kampanya gezilerini sk takibe alan FETÖ, örgüt okullar ve dernekleri üzerinden, özellikle yabanc örencileri görevlendiriyor. Kampanya gezisine katlan örgüt üyeleri, medya röportajlar srasnda Türkiye ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan aleyhine yorum alabilecekleri sorular yöneltiyor.

FETÖnün, ABDdeki seçim kampanyasnda Demokrat Parti aday Joe Bidenin kampanya gezilerine örgüt üyelerini göndererek, Türkiye ve Cumhurbakan Erdoan aleyhine soru sordurduu tespit edildi.

FETÖ, YABANCI ÖRENCLERE TÜRKYE VE ERDOAN SORUSU SORDURUYOR

Edinilen bilgilere göre, Türkiye aleyhine faaliyet yürütmek için her frsat deerlendiren FETÖ, Bidenin seçim kampanyasn da örgüt faaliyetleri için kullanyor. Örgütün Bidenin kampanya gezileri srasnda yapt tüm toplantlarda, Türkiye, Cumhurbakan Erdoan ve Kuzey Suriyenin sorulduu belirlendi. Sorularn, yabanc uyruklu örencilerin kiiler tarafndan sorulmas dikkat çekti. Yaplan deerlendirmede bu kiilerin örgütün, ABDdeki dernek ve vakflar ile okullaryla balantl olduklar anlald.

ÖRGÜT HER KAMPANYA TOPLANTISINDA TÜRKYE KARITI MESAJ VERDRME çABASINDA

FETÖ eleba Fetullah Gülene yakn öretim görevlilerinin, örencileri örgüte yakn derneklere yönlendirdii ve bu süreçte giderlerinin de karland belirlendi. Terör örgütünün Donald Trumpa yönelik ABDdeki tepkileri de Türkiye kart propagandaya dönütürmeye çalt örenildi.

Ana Sayfaya Git