FETÖ dershanesi icra hizmetinde!

Diyarbakır'da kapatılan FETÖ dershanesi, Başsavcı Güre'nin girişimiyle Adalet bakanlığına kazandırıldı. Dershane İcra Daireleri Ek Binasına dönüştürülerek, hizmete sokuldu. Devlet milyonlarca lira kira ödemekten kurtuldu.

Haberler 09.03.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Gürenin giriimleri sonucu, Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmas (FETÖ/PDY) ile irtibatl olduu gerekçesiyle kapatlan dershane binas Adalet Bakanlna kazandrld. Diyarbakr Cumhuriyet Savcla verilen dershane cra Daireleri Ek Hizmet Binasna dönütürülerek, halkn hizmetine sokuldu. cra Dairelerinin, daha önce bir i adamndan kiralanan 2 binaya yllk yaklak 800 bin lira kira ödedii örenildi. cra dairelerinin bu binaya tanmas ile devletin milyonlarca lira kira ödemekten kurtulduu örenildi.

FETÖNÜN DERSHANESYD

Kayapnar ilçesinde daha önce dershane olarak faaliyet gösteren 8 katl bina, 15 Temmuz darbe giriiminin ardndan FETÖ/PDY ile irtibatl olduu gerekçesiyle kapatlarak, hazineye devredildi. Uzun süre bo kalan bina, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Gürenin giriimi ile Adalet Bakanlna devredilerek, cra Daireleri Ek Hizmet Binasna dönütürüldü. Devir ilemlerinin tamamlanmas ile daha önce Balar ilçesindeki kiralk 2 binada bulunan icra daireleri, FETÖ/PDY terör örgütünün eski dershane binasna tand. Daha önce bir i adamndan kiralanan 2 binaya yllk yaklak 800 bin lira kira ödendii örenilirken, icra dairelerinin yeni yerine tanmas ile devletin milyonlarca lira kira ödemekten kurtulduu belirtildi.

DYARBAKIRDA 210 BN CRA DOSYASI

Tanma ilemlerinin ardndan, Adalet Bakanlnn balatt ve bugüne kadar Türkiye genelinde 33 bölgede cra Dairelerinin Etkinliinin Artrlmas Projesi kapsamnda kurulan, Pilot cra Dairesi Diyarbakrda da hayata geçirildi. Cumhuriyet Basavcl koordinesinde Pilot cra Dairesi uygulamasna geçilirken, Diyarbakrda mevcut bulunan 210 bin icra dosyas sisteme entegre edildi. Vatandalara daha hzl, güvenli ve effaf hizmet sunulmas amaçlanan proje ile kentteki tüm icra daireleri tek çat altnda topland. cra dairelerinin tek çat altnda toplanmas ile haciz, sat ve dier tüm icra ilemlerinin, zaman ve maliyet avantajlar ile birlikte kalite standartlarna uygun ekilde hizmet vermesi hedefleniyor. Eski dershane binas da projeye uygun ekilde yeniden düzenlenerek, Pilot cra Dairesi kriterlerlerine elverili hale getirildi.

VATANDA CRA LEMLERN SSTEMDEN TAKP EDECEK

Altyap çalmalarnn bitmesi ile icra ile ilgili tüm bavuru ve ilemler Ulusal Yarg A Biliim Sistemi (UYAP) üzerinden gerçekleecek ve tüm belgeler sisteme yüklenerek ilemler tek bir birim tarafndan takip edilecek. Sistem, tam olarak faaliyete geçtiinde ise avukat ve vatandalar icra dairelerine gelmeden, sistem üzerinden dosyalarn takip edebilecek. Yenilenen icra daireleri sistemi ile vatandalarn büyük oranda zaman ve maliyet tasarrufunda bulunmalar hedeflenirken, eski sistemde bulunan kat israf ve i yükü gibi olumsuz faktörler de ortadan kaldrlm olacak.

Yeni binada hayata geçirilen Pilot cra Dairesinin açlna, Adalet Bakanl cra, flas Hizmetleri Daire Bakan Alim Polat, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Adalet Komisyonu Bakan Ercan Arslan ve çok sayda davetli katld. Törende bir konuma yapan cra, flas Hizmetleri Daire Bakan Alim Polat, yeni modelin amacnn, icrann derinliini ve etkinliini artrmak ve gelitirmek olduunu belirterek, öyle dedi:

FARKLI UYGULAMALARI KALDIRMAK- UZMAN EKPLE

Amaç, farkl uygulamalar kaldrmak ve uzmanlam icra personelinin gelimesini salamaktr. Yani birden fazla olan icra müdürlükleri, tarama ilemlerini tamamladktan yeni icra dairesi ile birleecektir. Bir tane müdür, yeteri kadar müdür yardmcs ve katip ve uzmanlam bürolar ile vatandalarmzn ilemleri yaplacaktr. Buradaki çalanlarmz zamanla uzmanlaacaktr. Yeni icra modelinin 34üncüsünü Diyarbakrda faaliyete geçiriyoruz. Diyarbakr yöre itibaryla her zaman için kymetini korumaya devam edecektir. Burann açlmas için öncelikle fiziki koullar ve personelin yeterli olmas gerekiyordu. Dier icra dairelerimiz usulü ilemlerini tamamladktan sonra birleecek. Bundan sonra sadece tek icra dairesi altnda çalacak. Burada profesyonel uzmanlam personelimizle icra hizmetlerini vereceiz.

Ana Sayfaya Git