FETÖ firarisi 2 eski emniyet müdürü, örgütün hücre evinde yakalandı

FETÖ firarilerinin, gaybubet evi olarak adlandırılan örgüte ait hücre evinin deşifre olmama için aileleri ve örgüt mensuplarıyla görüşmeleri, yakında kiraladıkları başka bir evde yaptıkları tespit edildi

Haberler 09.10.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) firarisi eski emniyet müdürleri Cemil Ceylan ile Hüsrev Salmaner, Ankarann Etimesgut ilçesinde saklandklar örgüte ait hücre evinde yakaland.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüü Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü, FETÖde üst düzey konumda olan ve firari olarak aranan eski emniyet mensuplarnn gaybubet evlerinde gizlenerek örgütsel faaliyetlerine devam ettiini tespit etti.

Terör örgütü eleba Fetullah Gülenin, örgütün emniyetteki üst düzey yaplanmasnda gelecek vadeden kiiler olarak gördüü altn çocuklar arasnda bulunduu belirtilen, örgütün haberleme program ByLocku kullanan ve birçok dosyadan arama kaytlar bulunan 2010-2014 yllar arasnda Kilis ve Edirne Emniyet Müdürlüü yapan Cemil Ceylan ile 2011-2014 yllar arasnda Artvin l Emniyet Müdürlüü yapan Hüsrev Salmaner Etimesgut ilçesindeki gaybubet ad verilen örgüte ait hücre evinde yakaland.

K EMNYET MÜDÜRÜ

üphelilerin yakalandklar yüksek güvenlikli rezidans binasndaki daireyi, örgütsel hizmetlerde ve örgütsel kararlar alnmas gibi ilemlerde kullandklar, mecbur kalmadklar sürece dar çkmadklar ve dar çktklarnda da klk, kyafet ve ekallerini deitirerek tannmamaya çaltklar tespit edildi.

Firari FETÖ mensuplarnn, ayrca gaybubet evinin deifre olmamas için aileleri ve örgüt mensuplaryla görümelerde, kiraladklar gaybubet evine yakn konumda olan baka bir daireyi kullandklar belirlendi.

üphelilerin iki adresine yaplan e zamanl operasyonda çok sayda örgütsel doküman, bilgisayar ve cep telefonu ele geçirildi.

Ana Sayfaya Git