FETÖ Hava Üssü davası

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin tutuklanan dönemin 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, 8. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Deniz Kartepe ve 2. Birleştirilmiş Hava Hareket Merkezi Amiri Kurmay Albay Bülent Gürdoğan'ın yargılanmasına devam edildi.

Haberler 29.09.2018 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016daki darbe giriimine ilikin tutuklanan dönemin 2. Birletirilmi Hava Harekat Merkezi Komutan Tümgeneral Atilla Darendeli, 8. Ana Jet Üssü Komutan Tugeneral Deniz Kartepe ve 2. Birletirilmi Hava Hareket Merkezi Amiri Kurmay Albay Bülent Gürdoan hakknda üçer kez arlatrlm müebbet ve 15 yla kadar hapis cezas istemiyle açlan davann durumas görüldü.

Diyarbakr 8. Ar Ceza Mahkemesindeki durumada tutuklu sanklardan Gürdoan hazr bulundu. Darendeli ve Kartepe ise Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla Adana F Tipi Kapal Ceza nfaz Kurumundan durumaya katld.

Duruma, mahkeme bakannn önceki celsede verilen ara kararlara ilikin gelen belgeleri okumasyla balad.

Cumhuriyet savcs, sanklarn üzerine atl suçun vasf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, kuvvetli suç üphesinin varl, isnat edilen suçun katalog suçlardan olmas ile sanklarn tutuklulukta geçirdii süreyi dikkate alarak, tutukluluk halinin devam yönünde görü bildirdi.

FETÖ DAVASI

Sanklardan Kartepe savunmasnda, cep telefonu baz istasyonlarnn HTS kaytlarna ilikin sunulan bilirkii raporlarnda çeliki bulunduunu iddia ederek, raporlarn birinde Diyarbakrda, dierinde ise Ankarada olduunun görüldüünü ileri sürdü.

Sanklardan Darendeli ise makam odasnda bulunan hard diskle bilirkii raporundaki hard diskin seri numaralarnn farkl olduunu öne sürerek, tahliyesini istedi.

Gürdoan da üzerine isnat edilen suçlamalar reddederek, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanklarn tutukluluk hallerinin devamna karar vererek, durumay erteledi.

Eski 2. Birletirilmi Hava Harekat Merkezi Komutan Tümgeneral Atilla Darendeli, Eski 8. Ana Jet Üssü Komutan Tugeneral Deniz Kartepe, Eski 2. Birletirilmi Hava Hareket Merkezi Amiri Kurmay Albay Bülent Gürdoan hakknda, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldrmaya veya görevini yapmasn engellemeye teebbüs, TBMMyi ortadan kaldrmaya teebbüs, anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs ve silahl terör örgütüne üye olmak suçlarndan üçer kez arlatrlm müebbet ile 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git