FETÖ oyunu!

FETÖ'cü polis, yurt dışına kaçmak istemeyen eşine "tatile gidiyoruz" demiş

Haberler 24.09.2020 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çanakkalenin Ayvack ilçesinde, yasa d yollarla Yunanistann Midilli Adasna geçmeye çalan 22 kiinin bindii lastik botta yakalanan Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) hükümlüsü kadn, eski polis olan einin basksyla yurt dna kaçmaya çaltklarn anlatt.

Adanada FETÖ soruturmas kapsamnda, silahl terör örgütüne üye olma suçundan yarglanan eski polis K.E.T. 7 yl 6 ay, ei A.ç.T. de 6 yl 3 ay hapis cezasna çarptrld.

çift, tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alnarak yurt dna çk yasayla tahliye edildi.

Bir süre sonra çanakkalenin Ayvack ilçesinde, yasa d yollarla Yunanistann Midilli Adasna geçmeye çalan 22 kiinin bindii lastik botta yakalanan FETÖ hükümlüsü çiftin, Adana 11. Ar Ceza Mahkemesince tutuklanmalarna karar verildi.

A.ç.T, mahkemeye gönderdii savunma dilekçesinde einin kendisine yurt dna kaçmak için bask yaptn öne sürdü.

Dilekçesinde, soruturma sürecinde de K.E.Tnin yurt dna kaçma teklifinde bulunduunu belirten A.ç.T, Eimi cezaevinde ziyarete gittiimde bana sürekli yurt dna çkmamz gerektiini söylüyordu. Üzerimde sürekli FETÖ soruturmalarn kastederek, bu cezalar yatmakla bitmez, sra sana da gelecek diyerek bask kuruyordu. ifadesini kulland.

A.ç.T. dilekçesinde, einin kaçma teklifini reddettiini bildirerek, unlar anlatt:

Kendisi tahliye olduktan sonra baka bir suç yönünden açk cezaevine geçmiti. zinli olarak eve geldiinde devaml yurt dna çkmamz için bana bask yapyordu. Eimle izne geldii süreçte Ankaraya gittik. Buradan da Bursaya geçtik. Eim bana çanakkalede bir tatil ayarladn ve kyafetlerimizi hazrlamam gerektiini belirterek tatile gidiyoruz dedi. çanakkalede deniz kenarnda bir yere yerletik. Birkaç gün burada kaldktan sonra eim bizi bir teknenin olduu yere götürdü. Artk yurt dna gideceimizi anladm. Bunu kabul etmedim, eimle kavga etmeye baladk. Bana, bizi yurt dna götürecek adamlara para verdiini ve kesinlikle gitmemiz gerektiini söyledi. Yapt ar basklar sonucu tekneye bindim. Daha sonrasnda Sahil Güvenlik Komutanl ekipleri tarafndan yurt dna kaçarken yakalandk.

HÜKÜMLÜ çFTçN DOSYASI STNAFTA

çanakkalenin Ayvack ilçesinde, 18 Austosta yasa d yollarla Yunanistann Midilli Adasna geçmeye çalan 22 kiinin bindii lastik botta yakalanan 13 FETÖ üphelisinden ikisi örgüt üyeliinden, 11i yasa d yollardan yurt dna kaçma giriiminden tutuklanmt.

Tutuklananlar arasndaki K.E.T. ve ei A.ç.T. hakknda da FETÖ/PDY üyeliinden ilem yapld tespit edilmiti.

Adanadaki FETÖ/PDYye yönelik davada yarglanan eski polis K.E.T. 7 yl 6 ay, ei A.ç.T. de 6 yl 3 ay hapis cezasna çarptrlmt. Tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alnan çift, yurt dna çk yasayla tahliye edilmiti.

FETÖ üyeliinden hükümlü çiftin karara balanan dosyas, Adana Bölge Adliye Mahkemesinde inceleniyor.

Ana Sayfaya Git