FETÖ solucanı!

FETÖ'nün mahrem imamı devletin gizli bilgilerini "solucan USB" ile ele geçirmiş

Haberler 19.08.2021 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) istihbarat mahrem yaplanmasnda yer ald ileri sürülen, silahl terör örgütüne üye olmaktan ve nitelikli dolandrclk suçlarndan 17 yl 3 ay hapis cezasna çarptrlan Yldray Pala hakkndaki hükmün gerekçeli kararnda, örgütün gizli bilgileri ele geçirme yöntemi anlatld.

Ankara 29. Ar Ceza Mahkemesi Bakan ükrü çalar ile üye hakimler Adem Okur ve Bilgehan Burhan imzasn tayan kararda, Palann örgütün haberleme program ByLocka 63 farkl günde 1193 kez baland belirtildi.

Gerekçeli kararda tank olarak ifadesine yer verilen M..E, Milli stihbarat Tekilat (MT) Bakanlna i bavurusunda bulunduunda Palann bulunduu örgüt evine gelerek MT snav program hakknda kendisine bilgi verdiini anlatt. Palann o dönem Süleyman kod adn kullandn ifade eden M..E, göreve baladktan sonra sankla örgütsel toplantlar yaptn, maandan yüzde 15 orannda himmet verdiini kaydetti.

Tank V.K.A. da 2012de MTe bavurduunu, o dönem kendisinden sorumlu Harun kod adl örgüt abisi tarafndan Süleyman kod adl Yldray Pala ile tantrldn, daha sonraki dönemde Palann devre arkadalar ve amirleri hakknda sorular yönelttiini ve kurumla ilgili bilgiler verdiini beyan etti.

Tank A.S. de 2010 KPSS snavndan bir ya da iki gün önce Palann snavn yüzde 15lik bölümünü kendisine gösterdiini belirtti.

SOLUCAN USBLERLE çALITII KURUMDAK GZL BLGLER ELE GEçRM

Kararda ifadesine yer verilen tank M.Y de Palayla istihbarat mahrem yaplanmas içerisinde birlikte çaltklarn ifade ederek u beyanda bulundu:

Ben 2013 haziranda Ankaraya mahrem yapya geldim. Öretmen pozisyonundaydm. MTin eitim birimindeki örencilerden sorumluydum. Yldray Pala da benimle ayn pozisyondayd. Genellikle örencilerin takibini yapard, onlarla haftada bir görüürdü. Bizim üstümüz F.C, solucan USBler araclyla çallan konulardan belgeleri almaya yönelik faaliyetlerde bulunurdu. Solucan USBler, çallan devlet kuramlarndaki bilgisayarlara taklr ve bu bilgisayarlardaki bütün bilgiler USBlerin kapasitesi kadar belleklere çekilirdi. Daha sonra bu bilgiler F.Cye iletilirdi. Kuramlarla ilgili gizli bilgiler bu ekilde alnp örgütün üst birimlerine ulatrld. 2016ya kadar bu ekilde devam ettik.

Solucan USBlerle sadece takldklar bilgisayarn deil o bilgisayarlarn bal olduu tüm an bilgilerine ulalabildiini vurgulayan M.Y, Dershanelerle ilgili yasa tasla da bu ekilde bilgisayarlardan çekilip USBler araclyla iletilmiti. Bunu bizzat Yldray Pala kendisi bilgisayardan çekip iletmiti. ifadelerini kulland.

FETÖnün istihbarat mahrem yaplanmasnda görev yaptn belirten tank Ö.K, Palann MTteki eitim sürecini takip eden temsilci konumundaki Halid kod adl F.Cnin altnda öretmen olarak çaltn söyledi.

Ö.K, Yldray Palann Milli Eitim Bakanlnda çaltn, 17-25 Aralk operasyonundan sonra örgütün renklendirme adn verdii yöntemle farkl dini cemaatlerin sohbetlerine gidip gelmeye baladn biliyorum. O dönem örgüt özellikle mahrem yaplarda saklamak istedii ahslar, dier cemaatlere ve partilere yönlendirdi. ifadelerini kulland.

STHBARAT MAHREM YAPILANMASINDA ÖRETMEN POZSYONUNDA

Gerekçeli kararda, Milli Eitim Bakanl uzman yardmcs olarak görev yaparken Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden çkartld belirtilen sann dijital materyallerinde, terör örgütü lideri Fetullah Gülene ait çok sayda video tespit edildii belirtildi.

Yldray Palann silahl örgütün kurulu amaçlarn, faaliyet ve eylemlerini benimseyerek ve örgütün kulland ifreli haberleme programn da bu dorultuda yükledii belirtilen kararda unlar kaydedildi:

Sann FETÖnün amaç ve ilkelerini gerçekletirebilmek amacyla örgüt stratejisini benimsedii örgütün istihbarat mahrem yaplanmasnda öretmen pozisyonunda olduuna dair tank beyanlarndan anlalmtr. Yaplan yarglama ve toplanan delillere göre sann üzerine atl eylemleri gerçekletirdii kanaatine varlmtr.

Gerekçede, Palann silahl terör örgütüne üye olmaktan 13 yl 6 ay, nitelikli dolandrclk suçundan 3 yl 9 ay hapis ile 84 bin 160 lira adli para cezasna çarptrld ve hakknda takdir indirimi uygulanmad kaydedildi.

Ana Sayfaya Git