Fetö Üzerinden Bakmak Fitnedir

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Yılmaz "FETÖ üzerinden, Said Nursi ve Risale-i Nur'a bakmak fitnedir" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ise, mazlumların yardımına koşan tek ülke Türkiye olduğunu söyledi.

Haberler 02.10.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul lim ve Kültür Vakf tarafndan Haliç Kongre Merkezinde, çan allamesi Ustad Bediüzzaman Saidi Nursi Hazretleri adna, 11. Uluslararas Bediüzzaman Sempozyumu düzenlendi. Kuran- Kerim tilavetiyle balayan konferansta konuan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann olu Türkiye Gençlik ve Eitime Hizmet Vakf (TÜRGEV) Yönetim Kurulu ve Türkiye Gençlik Vakf (TÜGVA) Yüksek stiare Kurulu Üyesi Bilal Erdoan, Allahn birliine olan inancn, sosyal hayatta olmas gereken yansmasnn ümmet olarak bir araya gelinmesi olduunu söyledi.

Epeyce süredir, ümmet olmann uurunun erozyona uradn, slam dünyasnn dört bir yannda tefrikalarn olduunu, sadece Anadolu corafyasnda dahi birbiriyle konumayan, birbirini tanmayan slami gruplarn, cemaatlerin, dindar insanlarn olduunu dile getiren Erdoan, öyle devam etti:

Cemaatlerimiz, vakflarmz, derneklerimiz, gruplarmz, ismine ne derseniz deyin, ne kadar güçlü ve büyük olurlarsa olsunlar eer biz slam ümmeti olma, bir olma idealine yaklaamyorsak o zaman biliniz ki bizlere yazklar olsun. O cematimiz, o grubun parças oluumuz bizi ümmet olmaya tamyorsa o zaman demek ki birlik dini olan slam tam anlamyla idrak edemiyor, yaamyoruz demektir. Yani inancmzn sosyal hayatmza yansmasn baaramamz demektir. Said Nursi, tevhid inancn nasl yaamamz gerektiini, iman hakikatlerini bize aktarrken ite bu ümmet bilincine de ümmetin en skntl zamanlarnda dikkat çekmi. Bugün ümmetin umudu yine bu topraklarda. Daha yakn zamanda Bangladete Arakandan göç eden garibanlarn yanna gittiimizde baktk ki Türkiyeden bakas onlarn yannda deil. te Somalide, bakyorsunuz Somalili garibanlarn yannda Türkiyeden bakas yok. Brakn sadece Müslüman mazlumlar, dünyann dört bir yanndaki mazlumlarn yanna giden, onlarn aclarna ilaç olmaya çalan Türkiyeden bakasn göremiyorsunuz. Niçin? çünkü bu iman uuru, bu ümmet bilinci, mazlumun yannda durmay, zulme kar duruu ayn zamanda temsil etmektedir.

EN BÜYÜK HTYACIMIZ BRLK OLMAK

Bilal Erdoan, iman etmenin aktif bir pozisyonu iaret ettiini dile getirerek, Bizler Müslümanlar olarak ümmet olma, birlik olma yolunda, birbirimizi doruya ve hayra davet ederken ayn zamanda yanllarmz gördüümüzde ikaz etmesini bilebilmeliyiz. dedi.

Erdoan, 28 ubat sürecine deinerek, O zaman o direnii bozanlara Sizle bir daha düz yol yürümeyeceiz diyebilmeliydik. O zaman bizimle beraber olmayan, zulme kar durmayanlara Bundan sonra biz sizi ümmetin parças, bu yürüyüün parças olarak göremeyeceiz. diyebilmeliydik. O zaman hep birlikte maalesef bir gaflet içinde bulunduk. Birbirimizi doruya, zulme durua kar davet edemedik ve maalesef ondan sonra yaadklarmz malum. Ümmet çok büyük bir fitneyle kar karya kald. diye konutu.

Müslümanlarn en büyük ihtiyacnn birlik olmak, birbiriyle kucaklamak olduuna iaret eden Erdoan, Bunun için cesur olmak zorundayz. Said Nursi, hapislere girmekten nasl imtina etmediyse bizler de külfetten, zorluktan kaçnmamalyz. Bu bizim imanmzn, inancmzn ayn zamanda bir parçasdr, gereidir. ifadelerini kulland.

Erdoan, 28 ubat zorluklarn çekmek istemeyenlerin, o zorluklarn altna girmemek için yan yollar üretenlerin o iman nurunu tamadklarn gösterdiklerini vurgulayarak, imdi dünyann büyük bir bilinmeze doru ilerlediini anlatt. Erdoan, Acaba Müslümanlar dünyann bu mücadelelerini yüklenmeye hazr m? sorusunun sorulmas gerektiini belirtti.

FETÖ ÜZERNDEN BAKMAK FTNEDR

stanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Ylmaz da Said Nursinin çalmalarna ilikin bilgi vererek, Nursinin takipçilerine imanla ahlakn ayrlmaz bir bütün olduunu örettiini söyledi.

Nursinin, talebelerinin ülke barnda oynad rolün, her türlü izahtan vareste olduunu belirterek, öyle devam etti:

Bizzat kendisi maruz kald her türlü muameleye ramen müsbet hareketten asla geri durmamtr. Devletin ve milletin aleyhinde hiçbir teebbüse katlmamtr. Ancak bugün görüyoruz ki kendisini haksz bir ekilde ona mal eden bir terör grubu, ülkemiz için, bütün dünyada, en büyük fitne hareketlerinden biri haline gelmitir. Nur cemaati ya da Risale-i Nur Külliyat içerisinden çkmakla eletirilen bu yapy, aslnda Nurculuk 1980li yllardan itibaren kendi içinden atmtr. FETÖ üzerinden, Said Nursi ve Risale-i Nura bakmak fitnedir. Bu yap üzerinden topyekun Nurculuu okumak, buradan Said Nursi ve onun eserlerini ayn kategoriye sokarak deerlendirmek, hatta cemaat ve tarikatlerin hepsini ayn kefeye koymak büyük bir yanltr. Cemaat ve tarikatlerin ise en büyük yanl ekonomik ve siyasi bir güç haline ulamalar sonucu, güç zehirlenmesine kaplarak devlete meydan okumaya kalkmalardr. Yoksa irfan oca olan bu kurumlar tarih boyunca toplumumuzun kan ve can damarlarn oluturmutur.

FETÖ, SÜFL EMELLERNE ALET ETMEYE CÜRRET ETMTR

stanbul lim ve Kültür Vakf cra Kurulu Bakan Said Yüce de unlar kaydetti: Her büyük davada ve eserde olduu gibi, Risale-i Nurun da nüfuzundan istifade etmek ve onun srtnda onun gayelerine tamamen ters yönlere doru yol almak isteyenler ile bu büyük eser arasndaki farklar daha da aikar ekilde ortaya çkyor. Ve bu dünyann cehennemi artlar altnda en tatl dillerle cenneti anlatan ve en amansz dümanlarn da imanlarn kurtararak cenneti kazanmaya çaran bir ruhun asaleti ile yaad yerden, etrafa beddualar savuran bir ruhun sefaleti, bütün açklyla herkesin gözleri önüne seriliyor. FETÖ isimli bu er ebekesi kendi söylem ve eylemlerine meruiyet üretmeye çalrken, tüm mukaddes deerleri süfli emellerine alet ettii gibi Risale-i Nurlar da alet etmeye cüret etmitir. çok ükür ki Rabbimizin lütfuyla, aziz milletimiz ve devletimiz bu kirli hedefleri olanlara frsat vermemitir. Ve vermeyecektir.

Yüce, bugünün Türkiyesinin birçok ülkede olan kan, gözya, mezhep ve etnik çatmalardan uzak, huzur içinde bir ülke olmasnda Said Nursinin de yazd eserlerin, ortaya koyduu müsbet hareket tarznn ve metodunun da önem tadn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git